12.11.2024
Bugün 12 Kasım 2024. Rodop Rüzgârı gazetesinin kurulduğu gün. Bundan tam 25 yıl önce, 12 Kasım 1999 tarihinde, Batı Trakya Türkleri yeni bir yayın organına daha kavuşmuştu.
Aradan yıllar geçti. Gazete 8 yılda toplam 213 sayı yayımlandı. Gazetede işlenen konular dar gelmeye başlayında bu sefer aynı isimle kültür, sanat, popüler tarih ve haber içerikli aylık dergi 2007 yılında yayım hayatına başladı.
Binbir zorluklarla yayımladığımız Rodop Rüzgarı dergisi nihayet 189. Sayıya ulaştı. Bizlere bugüne kadar destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, okuyucularımıza; ayrıca zor anlarımızda yardımlarını esirgemeyen kadim dostlarımıza teşekkür ederiz.
Günün anısına sizlerle ilk sayımızdaki
“AZINLIK TOPLUMUMUZ YENİ BİR YAYIN ORGANINADAHA KAVUŞTU !!!” adlı yazımızı paylaşıyoruz:
Yüzyılımızın başından bu yana B. Trakya’da bir çok gazete ve dergi yayın hayatına başladı. Bunlardan bazıları beğenildi ve okundu. Toplumsal sorunlar karşısında hepsi değişik görüşleri savundular. Azınlık insanı ile beraber hareket eden ve problemleri karşısında taviz vermeden yayınlarını sürdürenler, insanlarımızın kafalarının bir yerlerine unutulmayacak bir şekilde yerleştiler. Azınlık insanının beklentilerine cevap veremeyen yayın organlar ise çok kısa ömürlü oldu. Kısacası, günahı ve sevabı ile ta 1900'lerin başından beri topluöuöuz da gazete ve dergi yayınlanmaktadır.
Bir gazete, hiç kuşku yok ki okuyucusu ile vardır ve onunla yücelir. Okumak ise insanlar için su ve ekmek kadar doyumsuz bir ihtiyaçtır. İşte Sape – Şapçı bölgesinde bu ihtiyacı giderebilmek amacıyla böyle bir girişimde bulunma kararına vardık. Bu düşüncemizi değişik arkadaş gruplarına açtık ve büyük destek gördük. Bölgemizde, böyle bir yayının ilk defa çıkmasının çok heyecan verici olduğunu belirttiler.
Peki, bu yeni yayın organı neyi amaçlamaktadır? Her şeyden önce amacımız, toplumumuzu en iyi şekilde bilgilendirmektir. Bu bilgi kaynakları önce haber olacaktır. Kültür. AB, sanat, spor ve tarım sayfaları da her zaman okuyucunun hizmetinde olacaktır. Bu sayfalarla sözleri bilgilendirirken, önce kendi bölgemizin bilim, kültür ve sanat insanlarına öncelik tanıyacağız. Biz, bölgemizde bun potansiyelin olduğuna inanıyoruz. Daha sonra ülke ve evrensele doğru yol alacağız. Nice yetenekli yazarlarımızın su yüzüne çıkacağına inanıyoruz.
AMamaçlarımızı böyle açıkladıktan sonra, aklınıza bazı sorular takılabilir. Yeni yayın hayatına atılan bir gazetenin acaba yayın politikası nasıl olacaktır? Bizim düşünce yapımıza göre, yukarıda sıraladığımız amaçlar bizlere yön gösterecektir. Özetlersek, her şeyden önce tarafsız olacak. Milli, manevi ve ahlâki değerler rencide edilmeyecek. Kişiler gereksiz yere suçlanmayacak. Müslüman – Türk Azınlığının benimsediği kurum, kuruluş ve kişilere her zaman saygı gösterilecektir.
Son olarak gazetemizin uzun ömürlü olabilmesi için gereken desteği göstereceğinizden asla şüphemiz yoktur.
