Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti

    Previous Next

    Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti

    22.04.2024

    Macaristan’dan bir grup akademisyen, İskeçe Türk Birliği’ni (İTB) ziyaret etti.

    Balkan ülkeleriyle ilgili siyasi coğrafya, tarih ve azınlıklar konularında çalışan Macaristan Peç Üniversitesinden akademisyenlerden oluşan bir heyet, 20 Nisan Cumartesi günü İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti. Konuk akademisyenler Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları hakkında bilgi aldı. On beş kişilik konuk heyet, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticileri tarafından karşılandı.

    İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Macaristan’dan gelen ve Bulgaristan, Yunanistan ve Kuzey Makedonya’yı ziyaret eden konuk heyete İskeçe Türk Birliği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve 41 yıldır sürdürdüğü hak arama mücadelesini anlattı. Ahmetoğlu, akademisyenlere Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarını, maruz kaldığı haksızlıkları ve talepleri hakkında da bilgi verdi. Konuk heyetin İskeçe Türk Birliği’ne gerçekleştirdiği ziyarette, bazı heyet üyeleriyle milletvekilliği döneminden tanışan Rodop eski milletvekili Galip Galip, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Hasan Boşnak, İskeçe Müftülüğünden Ersan Ömer,  Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Ömer ile Millet News Editörü Cemil Kabza ile Gündem gazetesinden Mustafa Şargo da hazır bulundu.

    Macar akademisyenlerden oluşan heyet, İskeçe’deki tarihi mekanları da görme ve bilgi alma imkanı buldu.

    Ziyaret sonunda konuk heyet başkanı Prof. Dr. Norbert Pep İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’na “Zigetvar’daki Kanuni Sultan Süleyman’ın Turbesi” kitabını ve heyet danışmanı Prof. Dr. Nurcan Özgür Baklacıoğlu ise “Dış Politika ve Göç” adlı kitabını hediye etti. İTB Başkanı Ahmetoğlu da heyet üyelerine İTB’nin İskeçe Türküleri CD’sini, İTB faaliyet raporu ve Türk kahvesi hediye etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.