DEB PARTİSİ AVRUPA HÜR İTTİFAKI (EFA) GENEL KURULU’NA KATILDI

    Previous Next

    DEB PARTİSİ AVRUPA HÜR İTTİFAKI (EFA) GENEL KURULU’NA KATILDI

    9.03.2024

    DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İnsan Hakları Uzmanları Kerem Abdurahimoğlu ve Pervin Hayrullah 7-8 Mart 2024 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen EFA Genel Kurulu’na katıldı.

    2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri kampanya stratejisi ve seçim manifestosunun kabul edildiği Genel Kurulda üye partilerin sunduğu önergeler de tartışılarak oylamaya sunuldu. Batı Trakya Türklerinin eğitim, etnik kimliğin inkârı, dernekleşme özgürlüğü ve %3’lük seçim barajı gibi sorunlarını içeren DEB Partisi önergesi oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca Genel Kurulda DEB Partisi’ni temsilen Kerem Abdurahimoğlu 3 yıl boyunca görev yapacak 3 üyeli EFA Uzlaşı Komisyonu’na seçildi.

    Genel Kurul sırasında Genel Başkan Çiğdem Asafoğlu, EFA başkanı Lorena Lopez de Lacalle Alitzi, AP Milletvekili ve EFA Grubu Başkanı Jordi Sole i Ferrando, Milletvekilleri Francois Alfonsi, Ana Miranda ile görüşerek Batı Trakya Türklerinin sorunları hakkında istişare etme fırsatı buldu. Genel Başkan Asafoğlu AP Milletvekili Francois Alfonsi’ye AP’da Batı Trakya Türklerine verdiği destek için teşekkür etti.

    Genel Kurulun ikinci gününde ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle halka açık etkinlikler ve kadın hakları için Brüksel’in merkezinde yürüyüşler düzenlendi. EFA’nın da katıldığı kadın hakları yürüyüşünde Çiğdem Asafoğlu öncülüğünde DEB Partisi heyeti de yer aldı.

    DEB

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.