Kerkira Metropoliti milletvekillerini aforoz etti!

    Kerkira Metropoliti milletvekillerini aforoz etti!

     

    6.03.2024

     Yunanistan’ın Kerkira – Corfu Adası Metropoliti eşcinsellikle ilgili oylamada “Evet” dedikleri gerekçesiyle milletvekilleri Biagi ve Avlonioti’yi aforoz etti.

    protothema.gr sitesinin haberine göre, PASOK partisi, kilisenin aldığı aforoz kararına tepki gösterdi ve “milletvekillerinin yasa yapma görevleri konusunda hedef gösterilmeleri kilisenin rolü ile tutarsızlık göstermektedir.” Görüşlerine yer verdi.

    Kerkira Metropolitinin, mecliste oylanan eşcinsel evlilikler yasasına PASOK partisi milletvekili Dimitri Biagi ve SYRIZA milletvekili Hristo Avloniti’nin "Evet" oyu vermesinden sonra aforoz etmesine tepki gösterdi.

    “PASOK milletvekili Dimitri Biagi ve SYRIZA milletvekili Xristo Avloniti’yi aforoz etmesi kabul edilemez ve kınanmalıdır.

    Devletin insan haklarını istisnasız savunmak ve tüm vatandaşların eşitliğini yasal olarak sağlamak kaçınılmaz bir görevidir.” Denildi.

    Kerkira Metropolitinin kararı 5 Mart 2024 günü belli oldu. Karara göre adı geçen milletvekillerinin pişmanlık duymaları istendi. Aksi halde hiç bir ayine katılamayacakları belirtildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.