“Alaca Camii” Miniatürk’e taşındı

    “Alaca Camii” Miniatürk’e taşındı

     

    4.03.2024

    İstanbul Miniatürk'te sergilenmek üzere Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (RUBASAM) tarafından yaptırılan "Alaca Cami" maketinin açılış töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

    Orijinali K. Makedonya Kalkandelen'de bulunan cami maketi, 02 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.30'da düzenlenen törenle ziyaretçilere sunuldu.

    RUBASAM yönetim kurulu üyesi Serkan Vardar'ın sunumunu üstlendiği açılış töreni, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Saat 13.30'da başlayan etkinlikler, müzikle başladı. Ardından, halk dansları gösterileriyle renklendi. Saat 14.00'te ise açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (RUBASAM) Başkanı Süheyl Çobanoğlu, RUBASAM Dış İlişkiler Koordinatörü Hasan Hoşben, Kalkandelenliler Dernek Başkanı Sadettin Tanselli, Makedonya İstanbul Başkonsolosu İdris Fazlıoski ve Makedonya Parlamentosu Milletvekili Enes İbrahim, açılış törenine katılan önemli isimler arasındaydı. Konuşmacıların ortak fikri, eşsiz tarihi değeri olan Alaca Cami'sinin yerinde görülmesi temennisi oldu.

    Açılış töreni, saat 14.15'te gerçekleştirilen kurdele kesimiyle doruk noktasına ulaştı. Törenin sonunda ise yöresel ikramlarla misafirlere keyifli bir an yaşatıldı. Katılımcılar, Alaca Cami maketini büyük bir ilgiyle inceledi ve RUBASAM'ın bu önemli eseri sergileme fırsatı verdiği için teşekkür etti.

    Alaca Cami maketi, Miniatürk'ün Yurt Dışı Eserler bölümünde sergilenerek ziyaretçilerle buluşacak. Bu etkinlik, kültürel ve sanatsal anlamda önemli bir adım olarak kabul edilirken, Makedonya ve Türkiye arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

    https://www.abonehaber.com/rubasam-rumeli-mirasi-alaca-cami-hatirasini-miniaturke-tasidi

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.