İsrail ordusu, Gazze'de Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurdu

    İsrail ordusu, Gazze'de Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurdu

    Gümülcine, 4.11.2023

    Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Şifa Hastanesi'nin giriş kısmını ve ambulansları bombalaması sonucu 13 Filistinlinin öldüğünü, 26 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu.

    Gazze/Ramallah/Kudüs

    Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İşgal ordusunun, Şifa Hastanesi'nin girişinde çok sayıda yaralıyı tedavi için Mısır'a doğru götürecek ambulanslara gerçekleştirdiği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi şehit oldu, 26 kişi de yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

    Yaralıları sevk edecek ambulansların hareketinin tüm dünyaya bildirildiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Yaralıları taşıyan ambulansların hareketini Uluslararası Kızılhaç Komitesine, Mısır'a ve tüm dünyaya iletişim kanalları ve medya aracılığıyla bildirmiştik ancak işgal tüm küstahlığıyla suçunu işledi."

    Açıklamada, İsrail'in sağlık personelleri ve ambulanslara yönelik suçları yasaklayan tüm uluslararası yasa ve anlaşmaları ihlalinden dolayı sorumlu tutulması çağrısında bulunuldu.

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'de Şifa Hastanesi, Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi'nin çevresini vurduğu belirtildi.

    Refah Sınır Kapısı'na yaralı taşıyan ambulanslar vuruldu

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi.

    İsrail'in sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirten Kudra, "İsrail, Refah Sınır Kapısı'na ulaşmak üzere güneye doğru hareket eden ambulans konvoyunu hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralılar var." dedi.

    İsrail ordusunun sahil yolundaki Reşid Caddesi'nde de iki ayrı noktada ambulansları hedef aldığını söyleyen Kudra, söz konusu ambulansların da Refah Sınır Kapısı'na doğru yaralı taşıdığını kaydetti.

    İsrail'in Şifa Hastanesi'nin giriş kısmını ve ambulansları bombalaması sonucu hayatını kaybedenler arasında bir gazetecinin de olduğu bildirildi.

    Filistin Gazeteciler Sendikasından konuya dair yapılan yazılı açıklama, "Gazeteci Heysem Harara, Şifa Hastanesi girişindeki katliamda şehit oldu." ifadeleri kullanıldı.

    Filistin Gazeteciler Sendikasına göre, Harara'nın ölümüyle İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 28'e yükseldi.

    İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyinde sığınmacıların kaldığı okulu bombaladı

    İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze'nin kuzeyinde sığınmacıların kaldığı bir okulu bombaladığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

    Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı Usame bin Zeyd Okulu'nu bombaladı.

    Saldırıda ölenlerin ve yaralananların olduğu bilgisi verildi.

    Filistin, uluslararası toplumu "Gazze'deki hastaneleri İsrail saldırılarından korumaya" çağırdı

    Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri bombalamasını kınayarak uluslararası toplumdan hastaneleri korumasını talep etti.

    Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde onlarca kişinin ölmesine ve yaralanmasına yol açan 3 hastaneye yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

    İsrail'in Gazze'de yaralı taşıyan ambulansları da hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, "İnsanlık dışı bu barbarca katliam ve suçlar, insan haklarına önem verdiğini savunan ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplumun gözleri önünde işleniyor." ifadeleri kullanıldı.

    Hastane, ambulans ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırı suçlarının tehlikeli sonuçlar doğurduğuna işaret edilen açıklamada, bu saldırılarla Filistinli hastaların tedaviden dahi mahrum bırakılmaya çalışıldığı vurgulandı.

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde hala hizmet veren hastanelere yönelik saldırılarıyla katliamları artırdığı ifade edilen açıklamada, uluslararası toplum ve uluslararası kuruluşlar, tedavi hizmeti veren hastaneleri korumaya dair yükümlülüklerini yerine getirmeye çağrıldı.

    DSÖ: Saldırı karşısında tamamen dehşete düştük

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştüklerini belirtti.

    Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

    "Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, hasar, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştük" ifadelerini kullanan Ghebreyesus, hastalar, sağlık çalışanları ve tesisler ile ambulansların her zaman korunması gerektiğini yineledi.

    Ghebreyesus, İsrail ile Filistin arasında devam eden gerilim karşısında ateşkesin derhal sağlanması çağrısında bulundu.

    Kızılhaç: Korkunç ve dehşete düşürücü görüntüleri kabul edilemez

    Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Francesco Rocca, X sosyal medya platformundan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

    Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınlarında hastalara ve ambulanslara yapılan saldırıların korkunç ve dehşete düşürücü görüntülerinin Saraybosna'daki Markale pazar yerinin 28 yıl önce bombalanmasını hatırlattığını belirten Rocca, "Bu görüntüler kabul edilemez. Sivillerin, ambulansların, doktorların, hastanelerin her zaman korunması gerekiyor." ifadelerini kullandı...

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.