Yunanistan'da ana muhalefetteki SYRIZA: "Miçotakis'in sadece Netanyahu ile görüşmesi stratejik bir hata"

    Yunanistan'da ana muhalefetteki SYRIZA: "Miçotakis'in sadece Netanyahu ile görüşmesi stratejik bir hata"

    Gümülcine, 24.10.2023
    GÜMÜLCİNE (AA) - Yunanistan'da ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak (SYRIZA), Başbakan Kiryakos Miçotakis'in sadece İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşüp, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmemesini "stratejik bir hata" olarak değerlendirdi.

    SYRIZA tarafından yayımlanan açıklamada, Miçotakis'in İsrail Başbakanı Netanyahu ile dün İsrail'de buluşmasının, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmesine engel olmadığı ifade edildi.

    Açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı, Kahire'de İspanya, İtalya ve İngiltere başbakanlarının yanı sıra Avrupa Konseyi Başkanı tarafından karşılandı. Miçotakis'in sadece İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmüş olması, aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı ile de bir görüşme yapmasına engel teşkil etmiyor. Bu, stratejik bir hata" denildi.

    Yunanistan'ın bölgede barışın ve uluslararası hukukun savunulmasına yönelik aktif bir dış politika uygulaması gerektiği belirtilen açıklamada, Batı'nın ileri karakolu olma rolünü benimsemenin mantıklı olmadığı vurgulandı.

    Miçotakis dün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail'de bir araya gelmiş, "Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği terör saldırılarından" duyduğu derin üzüntü ve rahatsızlığı dile getirmişti.

    Netanyahu ise Yunanistan'ın İsrail'e verdiği desteğe teşekkür ederek, "Bu, medeniyete karşı bir barbarlık savaşıdır. Biz medeniyet tarafındayız ve hepimiz aslında 'DEAŞ' olan Hamas karşısında birleşmeliyiz." demişti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.