SENİ HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ ALİ!

    Previous Next

    SENİ HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ ALİ!

    Gümülcine, 31.01.2023

    İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu Üyemiz ALİ SALİHOĞLU’nu ebetiyete uğurladık. Gerek İskeçe Türk Birliği camiasında gerekse tüm Batı Trakya Türkleri arasında sevilen ve sayılan bir genç olan Ali Salihoğlu, yıllarca akıllardan çıkmayacak bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

    İskeçe Türk Birliğimizin Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda DEB Partisi MYK Üyesi olan Ali Salihoğlu, 30 Ocak 2023 Pazartesi günü doğduğu ve ikamet ettiği İnhanlı köyünde kılınan ikindi namazı sonrasında toprağa verildi.

    Cenaze töreninde İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve DEB Partisi sabık Başkanı Mustafa Ali Çavuş söz alarak Ali Salihoğlu hakkındaki duygu ve düşüncelerini ifade ettiler ve aileye başsağlığı dilediler. Cenazeye törenine katılan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de duayı yaparak cemaatten helallik aldı. Cenaze namazını İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa kıldırdı.

    Cenaze töreninde bir konuşma yapan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Ali Salihoğlu’nun örnek bir kişi olduğunu, küçük yaşına rağmen Batı Trakya Türk azınlık kurumlarında çok önemli hizmetleri olduğunu vurguladı. Onun vefatıyla adeta tüm Batı Trakya’yı bir araya getirdiğini belirten İTB Başkanı Ahmetoğlu, “Her zaman azınlık toplumumuz için gayret gösteren, genç yaşına rağmen köyünün mütevellisi, İskeçe Türk Birliği’nde yönetici, DEB partisinde MYK üyesi. Her zaman istediklerini köyü için, toplumu için istedi. Bütün mücadelelerimizde en ön safta yer aldı. Toplumu için uğraşan, çabalayan ve aslında bir dava adamı olan Ali kardeşimiz, bu toplumun en önemli gününde 29 Ocak’ta vefat etti. Son derece anlamlı bir olay. Hastalığı döneminde bile hep yapacağımız etkinlikleri ve çalışmaları konuştuk. Ali’yi hiç bir zaman unutmayacağız. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.” dedi.

    Ali Salihoğlu’nun cenaze törenine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, T.C. Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen Ataşe Yardımcısı Güven Bora, Başkonsolosluk idari görevlilerinden Ramadan Duban ve İsmail Dikme, İnhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İTB yöneticileri, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, İTB eski başkanları Mehmet Hacıhalil, Ahmet Kurt ve Ramadan Nizam, Mustafçova eski belediye başkanları Mücahit Dükkancı ve Cemil Kabza yerel yöneticiler, kurum ve kuruluş temsilcileri ile yüzlerce soydaş katıldı.

    İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ OLARAK, YÖNETİCİMİZ ALİ SALİHOĞLU’NA BİR KEZ DAHA ALLAH’TAN RAHMET, AİLESİNE, YAKINLARINA VE TÜM SOYDAŞLARIMIZA BAŞSAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLERİZ.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.