AZINLIK TEMSİLCİLERİ ve SİYASETÇİLERİNDEN ORTAK KINAMA - AÇIKLAMA

    AZINLIK TEMSİLCİLERİ ve SİYASETÇİLERİNDEN ORTAK KINAMA - AÇIKLAMA

    12.07.2022

    KINAMA-AÇIKLAMA

    12 Temmuz 2022

    Son dönemde bölgemizdeki bir internet sitesi ve bu sitenin yazarlarından birinin, bölgemizdeki siyasetçi, yerel yönetici kurum-kuruluş temsilcileri ve özel şahıslara karşı saldırgan, hatta hakarete varan yazılar kaleme aldığına şahit olmaktayız.

    Sözkonusu ısmarlama “yazılarda”, normal gazetecilik faaliyetiyle sağlanmadığı belli olan, bazı şahsi bilgiler yer almakta, gerçekle ilgisi olmayan olaylara yer verilmekte ve itibar suikastı yapılmaktadır. Bu yöntem, Albaylar Cuntası dönemindeki uygulamaları hatırlatmaktadır. 1974 yılından sonra ülkemizin demokrasiye geçtiğine inanmıştık. Maalesef bölgemizdeki bazı kafaların hala cunta dönemine takılıp kaldığını, ülkemizin demokrasinin beşiği sayılmasına rağmen, bölgemizdeki demokrasi anlayışının halen beşikte kaldığını üzüntüyle görüyoruz.

    Belli başlı bazı kişilerin koltuklarını koruyabilmeleri için, demokrasi ve insan hakları mücadelesi veren genç siyasetçilerimizin, yerel yöneticilerimizin, kurum ve kuruluş temsilcilerimizin hakarete varan yalanlar ve iftiralar eşliğinde itibarsızlaştırılmaya çalışılması kabul edilemez.

    Sözkonusu yazar, kaleme aldığı yalan, hakaret ve iftiralarla bölgemizdeki birlik ve beraberliğe zarar vermekte, halk arasında huzursuzluk yarattığı gibi, bölgemizin itibarını Yunanistan çapında da ayaklar altına almaktadır. Bu gibi yazıların, bizden çok, savunmak istediği kişilere zarar verdiğini, bu kişilerin halk nezdindeki itibarını daha da düşürdüğünü idrak edememesinin ise yazarın siyasi ve sosyal öngörüsünün çapını en iyi şekilde gözler önüne serdiğini düşünmekteyiz.

    Bu çerçevede, aşağıda imzası olan bizler, bölgemizde yaşayan insanlara zarardan başka bir şey vermeyen, aksine halk arasında bölücülüğü ve kutuplaşmayı teşvik eden, ülkemizin komşu ülkelerle ilişkilerini bozan ve bölgemizdeki siyasetçiler, yerel yöneticiler ve özel şahıslar hakkında yalan haber yapmayı bir marifet sayan, yaptığı en büyük hizmetin karanlık odakların emellerini icra etmek olan sözkonusu site ve yazarını en sert şekilde kınar, bölgemizin iyiliği için savcılık da dahil olmak üzere tüm ilgili makamları basın yoluyla işlenen bu suçlar karşısında görevlerini yapmaya davet ederiz.

    1-     Çiğdem Asafoğlu - DEB Partisi Başkanı

    2-     Hüseyin Zeybek – Siriza İskeçe Milletvekili

    3-     Burhan Baran – Kinal-Pasok İskeçe Milletvekili

    4-     Rıdvan Ahmet – Kozlukebir Belediye Başkanı

    5-     Rıdvan Delihüseyin – Mustafçova Belediye Başkanı

    6-     Mustafa Ali Çavuş – DEB Partisi Eski Başkanı

    7-     Hüseyin Baltacı – BTAYTD Başkanı

    8-     Aydın Ahmet – BTTÖB Başkanı

    9-     Pervin Hayrullah – Bakeş Genel Müdürü

    10- Ozan Ahmetoğlu – İTB Başkanı

    11- Sedat Hasan – GTGB Başkanı

    12- Özgür Ferhat – Siriza MYK Üyesi – Rodop Milletvekili Adayı

    13- Özcan Mehmet – Yassıköy Belediyesi Meclis Üyesi

    14- Caner İmam - Yassıköy Belediyesi Meclis Üyesi

    15- Erdem Hüseyin – Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet Listesi Başkanı

    16- Ridvan Molla İsa – Gümülcine Belediyesi Meclis Üyesi

    17- Ahmet Kara – Encümenler Birliği Başkanı

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.