İlhan Ahmet: YDP iktidarı “Herkes için eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti var” diyemez!”

    İlhan Ahmet: YDP iktidarı “Herkes için eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti var” diyemez!”

     

    Gümülcine, 18.05.2022

    Milletvekili İlhan AHMET, “Sağlık ocaklarında ve hastanelerde doktor yok iken, ilaç ve ekipmanı vatandaş kendi cebinden ödemek zorunda iken, YDP iktidarı ‘Herkes için eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti var’ diyemez!”

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan AHMET, Meclis Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı’nın ‘Herkes için doktor, Ulusal Sağlık Hizmetleri Teşkilatı (EOPY) hizmetlerine ve Temel Sağlık Hizmetlerine herkesin eşit ve kaliteli bir şekilde erişebilmesi ve diğer hükümler’ başlıklı kanun teklifinde söz aldı.

    Mecliste, 11 Mayıs Çarşamba günkü oturumda konuşan milletvekili, 33 aydır iktidarda olan Yeni Demokrasi hükümetini Ulusal Sağlık Sistemi’ndeki sorunları sadece ‘yama’ yasalarla yönetmeye çalışmakla eleştirerek, söz konusu tasarıda özel sağlık sektörüne ek imkân ve imtiyaz sağlayan hükümleri ise kabul edilemez olarak niteledi.

    Kanun teklifindeki aile hekimliği uygulamasındaki yetersizlere de dikkati çeken İlhan AHMET, “Sağlık ocaklarında ve hastanelerde doktor olmazsa, ‘Herkes için doktor var’ diyemeyiz! Vatandaşların % 90’ının aile hekimi ve çocukların da % 60’nın çocuk doktoru yok! Vatandaşların her şeyi kendi ceplerinden ödemeleriyle, Ücretsiz Temel Sağlık Hizmeti olamaz!” dedi.

    Devlet hastanelerinde görevli doktorların maaş bordrolarındaki belirsizlikler ve ameliyathanelerin sabah - akşam çift vardiya kullanılmasına mevcut durumda imkân olup olmayacağı gibi konulardaki belirsizliklerin de giderilmesini talep eden

    milletvekili ayrıca, hastanelerdeki önleyici sağlık hizmetleri kapsamında tetkik ve tanı merkezlerinin güçlendirilmesi için, sağlık bütçesinden ayrılan payın diğer Avrupa ülkelerindeki standartta yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.