MUSTAFÇOVA BELEDİYESİ ANAMUHALEFET LİSTESİ HALK HAREKETİNDEN PROTESTO!

    MUSTAFÇOVA BELEDİYESİ ANAMUHALEFET LİSTESİ HALK HAREKETİNDEN PROTESTO!

     

    Gümülcine, 17.05.2022

     

    BASIN BÜLTENİ

     

    PROTESTO EDİYORUZ

    Sayın Mustafçova Belediyesi Meclis Başkanı,

    Sayın Belediye Başkanı,

    Değerli Mustafçova Belediyesi sakinleri,

    Covid-19 pandemisi bütün dünyayı olduğu gibi ülkemiz ve bölgemizi de etkisini almış, bir çok insanın hayatına mal olmuştu. Bu ölümcül hastalıktan korunma adına hükümet, bir dizi tedbirler almıştı. Toplumsal hayatın neredesye tamamen yasaklandığı durumlar da olmuştu. Karantina dönemini, evden dışarıya çıkmama dönemlerini hep birlikte yaşadık. Ama hamd olsun, artık inanıyoruz ki bu belalı hastalığın da sonuna yaklaşıyoruz, yaklaştık. Bunu biz değil, uzmanlar ve bu hastalıktan insanların korunması için kuralları, yasakları koyan sorumlular söylüyor. Mayıs ayı itibariyle ülkemizde hayat hamd olsun normale döndü.

    Değerli belediye sakinleri,

    Covid-19 tedbirleri çerçevesinde alınan kararlar doğrultusunda kapalı alanlarda bir araya gelmek de yasaklanmıştı. Bu çerçevede belediyede hiç bir toplantı yapılmıyordu. Toplantılar telefonla gerçekleşiyordu.

    Şimdi 2022 Mayıs ayının ortalarına geldik. Covid yasaklarını koyan ve uygulanması için cezaları belirleyen insanlar, ülkemiz Yunanistan’da artık bütün yasakların kalktığını, insanlar covid öncesinde ne yapabiliyorsa, artık rahatlıkla yapabileceğini açıkladılar. Bu serbestlik Mayıs ayının başından itibaren geçerlidir.

    Şimdi!

    Yunanistan meclisi 300 kişi ile toplanabiliyor, konserler iç ve dış mekanlarda yüzlerce, binlerce kişi ile yapılabiliyor, camilerimizde saflar sıklaştı ve maskesiz ibadet edilebiliyor. Kiliselere girişler serbest ayinler yapılıyor, spor müsabakaları düzenleniyor, onbinlerce taraftar aynı anda açık ve kapalı alanda maç seyrediyor. Bütün spor müsabakaları düzenleniyor. Kısacası hayat normale döndü.

    Plf yok, self test yok.

    Aşı sertifikası istenmiyor.

    Maske takma zorunluğu yok.

    Seyahat etmek serbest.

    Otobüsler, arabalar, trenler, gemiler, insanlarla dolu.

    Lokantalar, kafeler tam kapasite doluluk oranıyla çalışıyor.

    Kısacası her şey serbest!

    Ama bir tek Mustafçova Belediyesi meclis toplantıları düzenlenemiyor. Düzenlenemiyor veya kasten düzenlenmiyor. Hayat normale dönmesine ve meclis toplantıların meclis salonunda yapılmasına hiç bir engel olmamasına rağmen belediye başkanı Sayın Delihüseyin’in hala telefon toplantılarına ısrar etmesi, akıllara binlerce soru işareti doğurmaktadır.

    Biz HALK HAREKETİ olarak defalarca kendisine fikrimizi ve bu konudaki tekliflerimizi yazılı belirttik. Ama o, bildiğini okumaya devam ediyor.

    Sayın Delihüseyin’in bu inatçı ve kasıtlı tutumunu PROTESTO etmek amacıyla 17 Mayıs Salı günü yapılacak olana Meclis Toplantısına KATILMIYORUZ!

    Sayın Belediye Başkanı,

    Sayın Meclis Başkanı,

    Milletin, halkın sesini kısmaya ne kadar çalışırsanız çalışın, başarılı olamayacaksınız. Sizleri Demokrasi’nin kurallarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Halkın sesini kısmaya çalışan yönetim olarak tarihe geçeceksiniz. Bu tutumunuzdan bir an evvel vazgeçin ve meclis toplantılarını toplantı salonunda yapın.

    Son olarak! Sakın ha, “bakanlıktan kararname yok, kanun yok, şu yok, bu yok” falan demeyin.

    Meclis toplantılarının salonda yapılmasına herhangibir engel yoktur.

    Siz yapın. Emin olun, niye yaptınız diye soran olmayacak.

    İskeçe: 17-05-2022

    HALK HAREKETİ adına,

    Mustafçova Belediyesi meclis üyeleri

    • Cemil Kabza
    • Kenan Kavas
    • Enver Kurt
    • Embiye Efendi
    • Remzi Mecit Hasan
    • Seydan Musa
    • Selami Bacak
    • Bahri Ramadan
    • Recep Hasan Salih
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.