Milletvekili Zeybek, "90" avroyu sordu!

    Milletvekili Zeybek, "90" avroyu sordu!

    Gümülcine, 28.04.2022

     

    İskeçe Siriza Milletvekili Hüseyin Zeybek’in Basın Açıklaması

    Tarım Bakanlığı tarafından,pandemi sürecinde zarar gören tütün üreticilerine dönüm başına verilmesi planlanan 90 euroluk maddi desteğin hızlandırılmasına yönelik sunduğumuz soru önergesine (soru no.: 3969 / 16-3-2022) gelen yanıtta, Bakanlığın bir kez daha üreticilerin sorunlarını çözmekte aciz olduğu kanıtlamıştır.

    Bakanlık,hiçbir yardımdan yararlanamayan tütün üreticilerinin acil ihtiyaçlarını görmezden gelerek 90 euroluk cüzzi miktarın Haziran ayı sonunda verilmesine karar verdi.

    Pandeminin patlak vermesinden bu yana iki yıllık bir süreç geçmesine rağmen buna savaşın ve enerji krizinin de olumsuz etkileri eklenince sözkonusu madii destek üreticilerin zarar ve ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır.

    Hükümetin endişe verici bir diğer yaklaşımı da tütün ekimini stevia ekimine dönüştürme planlarıdır. Yeni Demokrasi Hükümeti, tütün üreticilerine destek olmak yerine köstek olarak , tütün üretimini yok etmek istiyor. Bu da Trakya'nın dünyaca ünlü basma tipi tütününden mahrum kalması ve tamamen yok olması anlamına gelmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.