Fener Rum Patrikhanesi'nde kutsal yağ Miron töreni

    Previous Next

    Fener Rum Patrikhanesi'nde kutsal yağ Miron töreni

    Gümülcine, 21.04.2022

    İSTANBUL (AA) - Fener Rum Patrikhanesi 57 içeriği ve 10 yılda bir üretilmesiyle Ortodoks dünyası için sembolik bir öneme sahip kutsal yağ Miron ayinine ev sahipliği yaptı.

    Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayine Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Teodorikakis, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Katsaniotis, Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı Zeta Makri, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, azınlık temsilcileri, diplomatik misyon temsilcileri, yağ üretiminde görev alan kimyagerler ve çok sayıda yerli, yabancı turist katıldı.

    Sabah 09.00'dan 13.00'e kadar süren törende 10 yılda bir Patrikhane bahçesindeki alanda üretilen ve dün akşam son halini alan Miron yağı, gümüş sürahilerle Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'ne getirildi.

    Ortodoks dünyasında Paskalya öncesinde "kutsal perşembe" olarak kabul edilen günde düzenlenen etkinlikte Paskalya için de dualar edildi.

    Patrik Bartholomeos'un konuşmasıyla başlayan törende, patrikhanede görev alan din adamları, İstanbul Ortodoks kiliselerinden temsilciler ve Ortodokslar dualara eşlik etti.

    Bartholomeos, okuduğu dua ve ritüellerle 10 yılda bir üretilen Miron yağını kutsadı. Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Teodorikakis de etkinlikte özel olarak dua etti.

    Törenin ardından Patrikhane'ye gelen Ortodoks ziyaretçilere komünyon ikramı yapıldı. Tören uzun süre çalan çanlarla sona erdi.

    Burada 3 günlük süreçte üretilen kutsal yağ Miron, şişelenerek ihtiyaca göre tüm dünyadaki Ortodoks kiliselerine gönderilecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.