Gümülcine’den Samsun’a 1.300 Km pedal çevirecekler!

    Previous Next

    Gümülcine’den Samsun’a 1.300 Km pedal çevirecekler!

     

    Gümülcine, 12.04.2022

    Samsun – Atakum Belediyesinin 19 Mayıs kutlamalarına davet edilen ROBİS – Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu üyeleri, bisikletle 1.300 km yol alıp Samsun’a ulaşmaya çalışacaklar.

    3 Mayıs günü Gümülcine’den hareket edecek grubun ilk durak noktası Keşan olacak. Yaklaşık 1.300 km olan güzergahta bisikletçiler 13 günü bisiklet üzerinde geçirecekler. 17 Mayıs günü de  Samsun’a ulaşmış olacaklar.

    Grubun 2015 yılında bisikletle başladığını, daha sonra da yürüyüş sporunun eklendiğini ve 7 yıldan bu yana da faaliyetlerine devam ettiğini belirten ROBİS – Rodop Bisiklet Sporları Grubu Başkanı Latif Mehmet, “Gümülcine’den Samsun’a 1.300 km pedal çevireceğiz. Bu bizim için ilk defa bu kadar bir uzun mesafe olacak. Daha önceleri 3 günlük turlara katılmıştık. Latif Mehmet, Şükrü Mehmetçik ve Ali Kayrak olmak üzere üç arkadaş bu güzergahı tamamlamaya çalışacağız. Hüseyin Sadık ise bir araçla bizi takip edecek.

    3 Mayıs günü Gümülcine’den hareket edip ilk hedefimiz olan Keşan’a ulaşacağız. Devamında da 13 gün bisiklet sürerek Samsun’da 1.300 km yolu tamamlamaya çalışacağız. 13 gün boyunca günde ortalama 100 km boyunca bisiklet sürmeye devam edeceğiz.

    Bu konuda ilham aldığımız insanlar var. Mesela Ankara’dan Gürkan Genç, sekiz yıldan bu yana dünya turuna devam ediyor. Afrika’yı bitirdi ve şu anda Güney Amerika’da. Yine Türkiye’den Alaattin Yener var. O da bisikletiyle Türkiye’nin her yerini geziyor.” Görüşlerine yer verdi.

    Son olarak amaçlarını da açıklayan Latif Mehmet, “Amacımız hem bir etkinlik düzenlemek, hem de bisikletin çok zor bir spor olmadığını göstermek ve teşvik etmek. Kilometreler insanları korkutmamalı. Gerektiğinde ve istenildiğinde bu sporu herkesin yapabileceğini herkese anlatmak istiyoruz.” Düşüncelerini paylaştı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.