Milletvekili İlhan Ahmet Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi başkanı ve yönetimiyle görüştü

    Previous Next

    Milletvekili İlhan Ahmet Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi başkanı ve yönetimiyle görüştü

    Gümülcine – 12.01.2022

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi’ni ziyaret ederek yeni başkan ve yönetimiyle görüştü

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi’ni ziyaret ederek, yeni göreve başlayan başkan Sinan Ahmet ve yönetim kuruluyla bir araya geldi.

    Ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede İlhan Ahmet, “Çok önem verdiğim bu güzide kurumumuzun, değerli başkanı ve yönetimiyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum” diye belirtti.

    Milletvekili açıklamasında şunları kaydetti;

    “Bugünkü ziyaret programıma, Trakya Türün Üreticileri Kooperatifi’nin yeni göreve başlayan başkanı Sinan Ahmet ve yönetim kuruluyla görüşerek başladım. Çok önem verdiğim bu güzide kurumumuzun, değerli başkanı ve yönetimiyle bir araya gelmekten ayrıca mutluluk duydum.

    Son derece yapıcı bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Azınlık ekonomisinin temel direği olan tütün üreticilerine maddi kazanım sağlamak için yürüttüğüm ısrarlı mücadele ve adım adım elde ettiğimiz başarılar ana gündem maddesi oldu. Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere, şahsi girişimlerim sonucu, tütün üreticileri için 2020 yılına dönük dönüm başı 90 Euro pandemi yardımı verilmesini karara bağlatmıştık. Tarım bakanı tarafından ilan edilen yardımın, hak sahibi tütün üreticilerinin hesabına yatması için gerekli prosedürün tamamlanmasıyla ilgili sürecin, yakından takipçisi olmaya devam ettiğimi sayın başkana da ifade ettim.

    Konuyla ilgili Azınlık tütün üreticileri adına yayımladıkları yazılı açıklama ile maddi yardımın kazanılması için yürüttüğüm şahsi mücadelemi ve gayretimi takdir etmelerinden ötürü, sayın Sinan Ahmet ile yönetim kuruluna da bir kez memnuniyetimi dile getirdim.   

    Diğer yandan görüşmede, Brüksel merkezli yürüttüğüm çalışmalara dayanarak, tütün üreticilerimize yönelik yeni bir maddi yardım verilmesini öngören teklifim de gündeme geldi. Bu önerimin, Trakya’nın kalkınması için kurulan partiler üstü komisyonun nihai raporuna kabul edilerek, bölgeye yapılacak ekonomik yardım kapsamında hayata geçirilecek planlar arasında yer alacak olmasının önemine değinildi. 

    Sayın başkana da ifade ettiğim üzere, primlerin kesilmesiyle ekonomik dar boğaza düşen Azınlık tütün üreticisine, maddi destek sağlanması için çıkar yol arayışımda, dönüm başı 90 Euro pandemi yardımını elde etmemiz, ilk başarımız oldu. Şimdi ise kalkınma komisyonu raporunda da ilan edildiği gibi, ikinci bir maddi yardımı öngören teklifimin hayata geçirilecek olması, tütüncülerimiz adına umut vericidir. 

    Görüşmede ele alınan diğer bir önemli konu ise kooperatif tarafından kurulan BASMA A.Ş.’nin işlevselleştirilmesi hakkında oldu. Sayın başkan ile BASMA A.Ş.’ nin tütün üreticilerinin gelirini arttırmak üzere yapabileceği ticari faaliyetleri bir kez detaylı şekilde konuşma fırsatı bulduk.

    Azınlık çiftçisinin hakkı olan maddi yardımları elde edebilmesi için gösterdiğim gayrete, bilgi ve tecrübeme dayanarak yürüttüğüm sistemli çalışmalara, Azınlığımızın tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte ve elbette ki halkımızın üstün desteğiyle yeni dönemde de devam edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.