BTTÖB yeni yıl mesajında Azınlık eğitimindeki sorunlara dikkat çekti

    BTTÖB yeni yıl mesajında Azınlık eğitimindeki sorunlara dikkat çekti

    Gümülcine – 31.12.2021

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) yönetim kurulu yeni yıl mesajı yayımladı.

    BTTÖB mesajında Azınlık eğitimindeki sorulnara dikkat çekerek, "Batı Trakya Türk Azınlığı olarak kronikleşmiş azınlık sorunlarının çözümlenmediği ve özellikle eğitim alanındaki beklentilerimizin karşılanmadığı 2021 yılını geride bırakıyoruz. Azınlık okullarımızın her geçen gün azaldığını, çift dilli anaokulu talebimizin karşılanmadığını, yeni azınlık ortaokul ve lisesi isteğimizin dikkate alınmadığını görmek bizleri ziyadesiyle üzüyor" ifadelerine yer verildi.

    BTTÖB'den yapılan açıkla şöyle:

    "Bir yıl daha tüm olumlu ve olumsuz yönleriyle geride bırakarak, umutlarımızı yeni yıla taşıyoruz. Batı Trakya Türk Azınlığı olarak kronikleşmiş azınlık sorunlarının çözümlenmediği ve özellikle eğitim alanındaki beklentilerimizin karşılanmadığı 2021 yılını geride bırakıyoruz. Azınlık okullarımızın her geçen gün azaldığını, çift dilli anaokulu talebimizin karşılanmadığını, yeni azınlık ortaokul ve lisesi isteğimizin dikkate alınmadığını görmek bizleri ziyadesiyle üzüyor.

    Bu ülkenin sadık vatandaşları olarak, her yeni yılı sorunlarımızın çözüm bulacağı umuduyla karşılıyoruz ve karşılamaya devam edeceğiz. Bu ülkenin onurlu vatandaşları olarak, haklılığımızın bilincinde haklarımızı adalet ve yasalar çerçevesinde talep etmeye devam edeceğiz. Aydınlık yarınları ancak eğitim ve öğretim hazırlar. Kardeşçe paylaşımların olacağı, mutlu ve güleç yüzlerin artacağı bir toplumun oluşması için eğitim üzerinde duruyoruz ve ısrar ediyoruz.

    Toplumsal barışın ve huzurun hakim olması için beyinleri hukukun üstünlüğü, demokrasi ve eşitlik gibi kavramlarla besleyecek kaliteli bir eğitimin okullarımızda var olmasını arzu ediyoruz. Bilimin peşinden koşan, ülkemizin gelişmesi için buluşlar yapan bilim adamlarının yetişmesini teşvik edecek okullarımız olsun istiyoruz.

    Her şeyden önce dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgının yarattığı tahribatın son bulmasını, çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sağlıklı günlerde okullarına devam etmelerini diliyoruz.

    Bu istek, talep ve arzularımızla 2022 yılını karşılıyoruz. Umutlarla karşıladığımız bu yeni yılın, başta üyelerimize, tüm öğretmen ve öğrencilerimize, insanlığa mutluluk, huzur ve esenlik getirmesini diler, tertemiz duygularla insanlık hizmetinde bulunan herkesin yeni yılını gönülden kutlarız."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.