İlhan Ahmet: “Covid-19 aşılarını yurtdışında yaptıran vatandaşların aşı sertifikaları acilen tanınsın!”

    İlhan Ahmet: “Covid-19 aşılarını yurtdışında yaptıran vatandaşların aşı sertifikaları acilen tanınsın!”

    Gümülcine – 29.12.2021

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, covid - 19 aşısını Yunanistan dışındaki ülkelerde yaptıran Yunan vatandaşlarının aşı sertifikalarının tanınmasını talep etti.   

    Milletvekili İlhan Ahmet, hükümet tarafından alınan ve 16 Ocak 2022 itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni karar uyarınca, daimi veya geçici ikametle yurtdışında yaşayan 60 yaş üstü Yunan vatandaşlarından, birinci ve ikinci dozu veya üç dozun tamamını yurt dışında yaptırmış olanların aşı sertifikalarının da geçersiz sayılacağı düzenlemeye itiraz etti.

    Hükümetin, 60 yaş üstü vatandaşlardan iki doz covid - 19 aşısını yapmış olup, ikinci dozdan sonra yedi ay geçmiş olmasına rağmen üçüncü dozu yapmamış olanların aşı sertifikalarını geçersiz kılacak olan ve 100 Euro para cezası yaptırımına tabi tutacak olan yeni düzenlemesi kapsamına, covid - 19 aşılarını yurtdışında yaptırmış 60 yaş üstü vatandaşların da dâhil edilmesine karşı çıkan İlhan Ahmet, konuyu ilgili bakanlıkların dikkatine sundu.

    Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ve partili diğer dört mevkidaşının ortak imzasıyla, dijital yönetim, ekonomi, sağlık ve içişleri bakanlıklarına yöneltilen soru önergesinde; covid - 19 aşı dozlarından birini veya tamamını yurtdışında yaptırmış olan 60 yaş üstü Yunan vatandaşlarının, cezai müeyyideye tabi olmaması için aşı sertifikalarını Bağımsız Kamu Gelirleri Kurmu’na (ΑΔΑΕ) kaydettirebilme yolunun açılması talep edildi. Soru önergesinde ayrıca, 60 yaş altı dahi olsa covid - 19 aşılarını yurtdışında yaptırmış olan vatandaşların da aşı sertifikalarını tanıtabilmeleri için gerekli düzenlemenin yapılması istendi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.