Miçotakis açıkladı... Noel ve yılbaşı tatillerine dikkat!!!

    Miçotakis açıkladı... Noel ve yılbaşı tatillerine dikkat!!!

    Gümülcine – 21.12.2021

    Başbakan Kiryakos Miçotakis, Covid-19 salgını nedeniyle Noel ve yılbaşı tatillerinin daha güvenli geçmesi için bazı önlemlere başvurduklarını açıkladı.

    Bakanlar kurulu toplantısı sırasında önümüzdeki tatil günlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Miçotakis, “Tatil döneminde en önemli silahımız testler olacak. Tatil süresince ekonomi ve toplumu dondurmadan, yapılacak olan etkinliklerin önümüzdeki dönemde bizleri zor durumda bırakmamasını sağlamamız gerekiyor. Herkes, aşılı veya aşısız self test yapmalı. Tatil dönemi boyunca denetimler artarak devam edecek” diye konuştu.

    Eğlence merkezlerine giriş için aşılı veya aşısız fark etmeden herkesten rapid test istenmesi konusunda uzmanların öneride bulunduğunu söyleyen Miçotakis, bunu aşılı vatandaşlara karşı bir haksızlık ve uygulanması zor bir önlem olduğu için kabul etmediğini ifade etti.

    Miçotakis, halka verilecek olan birinci testin tatil döneminde kalabalık ortamlarda bir araya gelmeden önce kullanılmasının, ikinci testin ise yılbaşından sonra kullanılmasının tavsiye edildiğini belirtti.

    Son olarak Miçotakis, kararların yılbaşından sonraki epidemiyolojik duruma göre alınacağını sözlerine ekledi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.