İlhan Ahmet tazminat ödemelerindeki gecikmeyle ilgili ELGA genel müdürüyle görüştü

    İlhan Ahmet tazminat ödemelerindeki gecikmeyle ilgili ELGA genel müdürüyle görüştü

    Gümülcine – 16.11.2021

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, ELGA Genel Müdürü Andreas Likourenco’yu ziyaret ederek, zeytin üreticilerinin tazminat süreciyle ilgili görüştü.

    Bu sabah (16.11.2021) Atina’daki ELGA müdürlüğünde gerçekleşen görüşmede milletvekili, zeytin ağaçlarında 2021'in Nisan ayında meydana gelen buzlanma ve bunun neticesinde ortaya çıkan gelir kaybının tazmin edilmesiyle ilgili süreç hakkında genel müdür tarafından bilgilendirildi.

    Görüşmenin ardından yaptığı açıklama milletvekili İlhan Ahmet, zeytin üreticilerinin zarar tazminatlarına yönelik şu bilgileri paylaştı: “Genel müdürün ifadelerine göre, Dedeağaç ELGA müdürlüğünden zarar tespit tutanakları henüz tamamlanmadığı için bu tutanaklardaki zarar miktarı Avrupa Birliği'ndeki ilgili kuruma henüz bildirilmemiştir. Tutanakların tamamlanmasının ardından AB'den gelecek onaya göre, üreticilerden gerekli belgeler istenecek ve tazminatlar hazineden ödenmeye başlanacaktır.

    Görüşmede ELGA genel müdürüne, sürecin en başından itibaren idare tarafından yürütülen zarar tespit çalışmalarında gözlemlenen gecikmeden memnun olmadığımı özellikle ifade ettim.

    Nihai sonuç alınana kadar zeytin üreticileri adına bu sürecin sıkı takipçisi olduğumu ve haklarını alana dek mücadele edeceğimi bir kez daha bildirmek isterim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.