ÇİPRAS: VAKIFLARDA SEÇİMLERİN YAPILMASINI DESTEKLİYORUZ

    ÇİPRAS: VAKIFLARDA SEÇİMLERİN YAPILMASINI DESTEKLİYORUZ

    Gümülcine, 11.11.2021.

    SYRIZA Lideri Aleksis Çipras’ın bölgemize yaptığı ziyaret sonrasında, bu akşam (11.11.2021) Gümülcine’deki Müzik Sarayı’nda siyasi bir konuşmayla halka hitap etti. Pandemi ve pahalılığın güvensizliğe neden olduğunu belirten Çipras vakıflarda seçimleri desteklediklerini ve bir sonraki müftülere azınlıkla diyalog kurularak karar verilmesi gerektiğini vurguladı.

    Çipras’ın konuşmasına; İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, Rodop milletvekili Takis Haritou, SYRIZA Rodop İl Örgütü Başkan V. Özgür Ferhat v.d. yöneticilerle bölge halkı katıldı.

    Hükümetin pandemiyle iyi mücadele edemediğini ve güvensizlik yarattığını söyleyerek konuşmasına başlayan Çipras, pandemiden ölümlerin Avrupa ülkelerine kıyasla tavan yaptığını ve aşılamada ülkenin hala çok aşağılarda bulunduğunu belirti.

    Hükümetin pahalılık ve enflasyonla iyi mücadele edemediğini, yukarıdaki sebeplerden dolayı halkın güven bunalımı yaşadığını vurgulayan Çipras, “Bu hükümet gitmelidir. Biz ülkeyi yönetmeye ve yeni bir başlangıç yapmaya hazırız” görüşlerine yer verdi.

    ÖNCELİĞİMİZ DEMOKRATİK AÇILIMLAR YAPARAK MÜSLÜMAN AZINLIĞIN HAKLARINI GÜÇLENDİRMEK OLMUŞTUR.

    “Trakya’nın bugünü ve yarınıyla ilgili de birkaç söz söylemek istiyorum ki Trakya çok önemli bir bölgede yer almakla birlikte büyük imkan ve avantajları vardır. Trakya, kalkınmaya yönelik önemli avantajları olan bir bölgedir. Yine bu bölge milli ve kültürel açıdan da önemlidir. Bu bağlamda, yönetimde olduğumuz dönemde önceliğimiz demokratik açılımlar yaparak Müslüman Azınlığın haklarını güçlendirmek olmuştur. Eşit vatandaşlık ve yasalar karşısında eşitliği destekledik. Demokratik açılımlar geçmişin çok önemli yanlışlarını düzeltmeli. Aynı zamanda, Türkiye’nin Yunan vatandaşları üzerindeki müdahalelerini geçersiz kılmaktır. ” İfadelerine yer veren Çipras, konuşmasının sonlarına doğru da SYRİZA hükümeti döneminde Azınlığa yaptıkları açılımları şöyle sıraladı:

    • Bu bağlamda, şeriatın önceliği ve de müftülüklerin çağdaş hale getirilmeleri konularında yeni düzenlemeleri Syriza olarak yaptık.
    • Yine İskeçe Azınlık Lisesinin hukuki statüsünün düzenlenmesi ve altyapının desteklenmesi de Syriza tarafından gerçekleştirilmiştir.
    • Anaokullarında anadilin gelişmesi ve çocukların sosyalleşmesi yönünde azınlık insanından yardımcı öğretmenlerin diğer öğretmenlerin yanlarında çalışmalarını sağladık. Ancak bunları Miçotakis hükümeti kaldırmıştır.
    • Trakya’da çağdaş eğitimi destekliyoruz. Yeni devlet okulların kurulması ve Devlet eğitimde olması gereklidir. Bu okullara Türkçe seçmeli ders olarak koyulmalıdır.
    • Azınlık okulları araç-gereç ve de yapı olarak desteklenmelidir. Böylece her öğrenci için güvenli ve değerli bir ortam yaratılmış olur.
    • Anaokulları, azınlık çocuklarının da özel ihtiyaçlarına cevap vermelidir. Bu şekilde azınlık devlet anaokullarını kucaklar ve çocuklarını buralara gönderir.
    • Yine özel anaokullarının kurulması da var ki bu da gereklidir.

    VAKIFLARDA SEÇİMLERİN YAPILASINI DESTEKLİYORUZ

    • Vakıfların şeffaf yönetilmelerini ve en yakın zamanda seçimlerin yapılmasını destekliyoruz.

    BİR SONRAKİ MÜFTÜLERE AZINLIKLA DİYALOG KURARAK KARAR VERİLMELİDİR.

    • Dini haklar konusunda ise gereken kısımlarda ilerlememiz gerekir. Bir sonraki müftüler için azınlıkla diyalog kurularak karar verilmelidir. Böylece yüksek kabulleri garanti altına alınmış olur.

    TÜRKİYE

    Türkiye’deki yönetim gerginlik yaratmaktan kaçınmalıdır ki bundan bir şey kazanmaz, ancak kaybeder. İnsanların acıları üzerinden bir şey kazanılmaz; 2020’nin Mart ayında Evros’ta olduğu gibi.

    Gerginliği azaltmak için çalışmalıyız. Diyalog yollarının açık tutulması, düzeltilmesi ve anlaşabilmek için çalışmalıyız; tıpkı 2015-16’da AB’nin de desteğiyle mülteci krizini önlemek için yaptığımız çalışmalar gibi. Ve, bunlar her zaman için uluslararası hukuka saygı ile birlikte, hem yerel toplumlar hem de ülkemizde bulunan mülteciler için olmalıdır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.