Tütüncülerin eylemi başladı

    Previous Next

    Tütüncülerin eylemi başladı

    Gümülcine – 06.11.2021

    Rodop iline bağlı Basırlıköy’deki tütün üreticileri, yüksek maliyet giderleri nedeniyle tütüne verilen fiyatları protesto etmek amacıyla eylem başlattı.

    Eylem hakkında açıklamalarda bulunan Kozlukebir Belediye Meclis Üyesi ve tütün üreticisi Sinan Hasan, Basırlıköylü tütün üreticileri olarak bunun bir uyarı eylemi olduğunu söyledi. Eylemin iki amacının olduğunu belirten Hasan, bunlardan birinin yüksek maliyet giderleri nedeniyle tütüne verilen fiyatları protesto etmek, diğer bir amaçlarının da Trakya’daki tütün üreticilerine dönüm başına 95 evro verilmesi talebine yönelik olduğunu ifade etti.

    “TÜTÜN FİYATLARI DÜŞÜK SEYRETMEYE DEVAM EDİYOR, BU DURUM DA ÜRETİM MALİYETLERİMİZİ KARŞILAMIYOR”

    Tütün üreticileri olarak hükümete çağrıda bulunan Sinan Hasan, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum; biz bu eylemi Batı Trakya’nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan tütün üreticilerimizin sorunlarını gündeme getirmek için gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda bu eylemi gerçekleştirerek son yıllarda tütün fiyatlarının düşük seyrettiğini ve üretim maliyetlerimizi dahi karşılamadığını ifade etmek istiyoruz. Sizlerde gayet iyi biliyorsunuz ki; tütün fiyatları son yıllarda hep aynı seviyede durmaktadır. Ancak buna karşılık diğer ürün maliyetlerinde artış devam ederken buna karşılık tütünden elde ettiğimi gelirimiz, artık masrafları karşılayamaz duruma gelmiştir. Biz buradan hükümetimize sesleniyoruz ve şu çağrıda bulunuyoruz: tütün üreticileri olarak artık emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Aksi halde bugüne kadar doğup büyüdüğümüz bu toprakları ekonomik sebeplerden dolayı bırakıp başka ülkelere göç etmek zorunda kalacağız. Lütfen artık sesimizi duyun, kulak verin, emeğimizin karşılığını verin, başka da bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

    Eyleme traktörleriyle katılarak destek veren başta Basırlıköylü tütün üreticileri olmak üzere, civar köylerdeki tütün üreticileri de destek veriyor.

    Bugün sabahın erken saatlerinde başlayan tütüncülerin eylemi, yarın (7 Kasım Pazar) sona erecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.