"Türk Azınlığımıza teşekkürleri bir borç biliriz"

    "Türk Azınlığımıza teşekkürleri bir borç biliriz"

    Gümülcine – 13.09.2021

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, kuruluşunun 30. yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

    Partiden yapılan açıklama şöyle:

    30. YILIMIZ KUTLU OLSUN!

    "Bundan 30 yıl önce rahmetli Liderimiz partimizin kurucusu ilk genel başkanımızDr. Sadık Ahmet ve arkadaşları tarafından DEB Partisi kuruldu.

    Halkımızın maruz kaldığı haksızlıklara karşı haklarını savunan, kurulduğu tarihten bu yana azınlığımızın çıkarları için mücadele eden DEB Partisi kurulduğu günden itibaren her daim demokrasi sınırları içerisinde hareket ederken Dr. Sadık Ahmet’in ilkelerinden ve davasından taviz vermeden yoluna devam etmiştir. 2014 ve 2019 Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılan partimiz, özelikle Rodop ve İskeçe illerinde önemli oy oranlarıyla büyük bir başarı elde ederek haritayı kendi rengine boyamıştır. Bunun bir başlangıç olduğunu ve bir gün mecliste yer alacağımızın inancında olduğunu da vurgulamak isteriz.

    Partimiz yaşça büyümeye devam ederken aynı zamanda yapmış olduğu faaliyetlerle de kendini geliştirmeye devam etmektedir. Örneğin EFA ve FUEN üyelikleri aracılığıyla Batı Trakya halkının Avrupa’da sesi olmuştur. Bununla birlikte yaptığı faaliyetlerle Gençlik kolu ve Kadınlar Kolunun güçlendirilmesi, saha çalışmalarıyla, Avrupa’da geliştirmiş olduğu iyi ilişkilerle, insan haklarının ihlaline karşı demokrasi çerçevesinde mücadelesine devam etmiştir ve edecektir.

    Son olarak başta merhum Liderimiz Dr. Sadık Ahmet olmak üzere, vefat eden kurucularımıza Allahtan rahmet, hayatta olanlara ise sıhhatli bir ömür dileriz. 30. Yıla erişmemize en büyük desteği veren Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığımıza da teşekkürleri bir borç biliriz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.