DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu: Batı Trakya Türklerinin sesi olmaya devam edeceğiz

    DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu: Batı Trakya Türklerinin sesi olmaya devam edeceğiz

     

    Asafoğlu:

    • 20 Eylül tarihinde halkımıza teşekkür babında bir halk konseri düzenleyeceğiz; Edip Akbayram konserimiz olacak.
    • Azınlığımızın çıkarları için mücadele veren bir dava partisidir.
    • Bu ülkede bizim gibi insan haklarına, insan özüne, kimliğine saygı duyan insanlar var. Bu insanlarla güç birliği yaparak Meclise girmeyi hedefliyoruz.

    DEB- Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 09.09.2021 günü Gümülcine’deki Genel Merkez’de basın toplantısı düzenledi.

    Asafoğlu’nun Partinin kuruluşun 30. Yılı dolayısıyla tüm halkımıza açık Edip Akbayram konseri düzenleyeceklerini belirten sözleri dikkat çekti.

    Dr. Sadık Ahmet, eski partililer ve tüm halkımıza teşekkür ederek konuşmasına başlayan DEB Partisi G. Başkanı Çiğdem Asafoğlu, “Kurulduğu tarihten bu yana ilkelerinden taviz vermeden, azınlığımızın çıkarları için mücadele veren bir dava partisidir. DEB Partisi 2014 ve 2019 yıllarında katıldığı AP seçimleriyle azınlığımızın yaşadığı her iki ilde de birinci parti olmayı başardı. İktidar olan partileri geride bırakarak haritayı kendi renklerimize boyadık. Böylece azınlığımızın sesini güçlü bir şekilde hem ülkemizde hem de dünyada duyurduk.” Görüşlerini ifade etti.

    HER “TÜRK’ÜZ” DEDİĞİMİZDE, “TÜRK’SEN GİT TÜRKİYE’DE YAŞA, BURADA YERİN YOK” SLOGANLARIYLA KARŞILAŞIYORUZ

    EFA ve FUEN gibi Avrupa kuruluşlarına üye olduklarını ülkenin ve azınlığın sesini tüm dünyaya duyurduklarını sözlerine ekleyen Asafoğlu, “Avrupa’da sesimiz çok daha gür çıkmaya başladı. Partinin büyümesinden rahatsız olan bir kesim de var. Yaptığımız açıklamalardan sonra genellikle bir karalama politikası izleniyor. Özellikle ulusal ve yerel Yunan basını, Biz gerçekleri söyledikçe ve yapılan haksızlıkları dile getirdikçe, bizi yasadışıymışız gibi ilan etmeye çalışıyorlar. Her “Türk’üz” dediğimizde, “Türk’sen git Türkiye’de yaşa, burada yerin yok” sloganlarıyla karşılaşıyoruz. Ancak biz, bu ülkeye sonraya gelmedik, hep buradaydık, hep de burada kalacağız; hiç de bir yere gitmeye niyetimiz yok!”

    DİYALOGTAN UZAK OLDUĞUMUZ SÜRECE, ÜLKE DEMOKRASİSİ YARA ALACAKTIR

    Bu bölgede AİHM’nin kararları uygulanmadığını isimlerinde Türk kelimesi olduğu için AİHM kararlarına rağmen kapatıldıklarını belirten Asafoğlu, “Bu sorunların çözümü diyalogtan geçiyor ve biz, bunları gayet iyi biliyoruz. Yok sayarak, görmezden gelerek, hiçbir sorunu çözmek mümkün olmayacaktır. Bu ülkenin demokrasisine katkı sağlamayacaktır. Aksine, diyalogtan uzak olduğumuz sürece, ülke demokrasisi yara alacaktır.” Düşüncelerini ifade eden Asafoğlu,

    “%3 barajı önümüzde büyük bir engel. Ancak bu ülkede bizim gibi insan haklarına, insan özüne, kimliğine saygı duyan insanlar var. Bu insanlarla güç birliği yaparak Meclise girmeyi hedefliyoruz.” İfadelerini vurgulayan Asafoğlu, 20 Eylül’de Edip Akbayram’ın katılacağı bir halk konseri düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.