Koronavirüs "kahve"yi vurdu, fiyatlar arttı

    Koronavirüs "kahve"yi vurdu, fiyatlar arttı

    Gümülcine – 07.09.2021

    Temel gıdalardaki fiyat artışlarına artık kahve de ekleniyor.

    Uluslararası piyasalarda önemli bir yere sahip olan Vietnam'daki pandemi nedeniyle getirilen kısıtlayıcı önlemler ve aynı zamanda Brezilya'daki kuraklık nedeniyle yaşanan sorunlar, bazı ülkelerde kahve fiyatlarını yıl başından bu yana %50 arttırdı.

    Kuru kahve işletme sahibi Valantis Lamprianidis bir televizyon programına yaptığı açıklamada, "Şu anda, en büyük kahve üreticisi ülke olan Brezilya, büyük bir kuraklık döneminden sonra, şimdi de bir don döneminden geçiyor. Kahve üretiminde kullanılan bir çok arazi yok edildi ve bu yüzden fiyat artışlarını bekliyoruz. Bunun yanısıra kahve, bir tarım ürünü olarak iklim koşullarından çok etkileniyor" ifadelerine yer verdi.

    "HAMMADDE ÜRETİMİNDE İŞLER DEĞİŞİRSE, FİYATLARI YÜKSELTMEK ZORUNDA KALACAĞIZ"

    Son olarak kahve sektöründeki gelişmeleri değerlendiren Lamprianidis, "Biz bir kahve değirmeniyiz ve yeşil kahveyi yani hammaddesini alıyoruz ve işliyoruz, fiyatları düşük tutmaya çalışıyoruz. Hammadde üretiminde işler değişirse, fiyatları yükseltmek zorunda kalacağız. Ücretler de çok arttı. Şimdiye kadar kahve henüz etkilenmedi, bir sonraki hasattan itibaren fiyat artışlarını göreceğimizi tahmin ediyoruz. 2 Euroya kahve veriyoruz. Ancak bu 2,5 Euroya gidebilir" diye konuştu.

    2020 yılında üretimde 3,1 milyon tonla Brezilya başı çekerken, bu ülkeyi sırasıyla Vietnam, Kolombiya, Endonezya ve Etiyopya izlemişti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.