SÖPA Derneği'nden 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mesajı

    SÖPA Derneği'nden 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mesajı

    Gümülcine – 07.09.2021

    Selanik Mezunu Öğretmenler Derneği 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala bir mesaj yayımladı.

    Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

    Yeni bir eğitim yılı başlarken öncelikle tüm öğrencilerimize zihin açıklığı diliyor, anne babalara da evlatlarının eğitim hayatının başlamakta olan yeni safhasında başarılı olmaları konusunda maddi ve manevi olarak yanlarında olduklarını hissettirmeleri gerektiğinin altını çizmek istiyorum.

    Sayın veliler

    İlkokul öğrencinin okuma ve yazmayı öğrendiği bir kurumdur. Ancak okul bunlardan daha önemli kazanımların edinileceği yerdir. Öğrenci en önemlisi okul kendi geleneklerini, göreneklerini, kültürünü ve dinini öğrendiği yerdir. Sadece öğrenmekle de kalmayıp; aynı zamanda bunların yaşanarak özümsendiği önemli bir kurumdur. Ailede temeli atılmış olan bilgilerin üzerine daha düzenli ve geniş olarak bu bilgiler pekiştirilip kalıcı hale getirilir.

    Unutulmamalıdır ki, hiçbir dil aile içerisinde yeterince öğrenilemez. Eğitim sisteminde yer almayan dil birkaç kuşak sonra yok olmaya mahkumdur. Buna çok bariz örnekler de verilebilir.

    Şükürler olsun ki antlaşmalar ve kültür protokolleri ile bizlere tanınmış özerk bir eğitim imkânımız mevcuttur. Bu eğitim sayesinde de azınlık toplumu geçmişten günümüze dil, din ve kültürünü korumayı başarmıştır. Böyle bir olanağa sahip olmayan azınlıkların dini ve kültürel bilinçlerini yavaş yavaş yitirdiklerini müşahede etmekteyiz. Din, dil ve kültürel benliğimizi gelecek nesillere aktarmanın yegâne yolu Türkçe’nin de öğrenildiği ve yaşandığı Azınlık okullarımızda okumaktır.

    Ayrıca devletin resmi diline büyük önem vermeliyiz. Yunanca öğrenmek en önemli önceliğimiz olmalıdır; fakat bu kendi anadilimizi güzelce öğrendikten sonra mümkün olabilir. Anadilini eğitimini ihmal ederek ikinci bir dilin öğrenilmesinin mümkün olmadığı gerçeğini bilimsel çalışmalar açıkça ortaya koymaktadır. Devlet ilkokullarına giden öğrencilerimiz bu anlamda dezavantajlıdır. Çünkü onlar kendi anadilini yeterince geliştiremeden ikinci bir dil ile eğitim sürecine katılmaktadırlar. Anadili Yunanca olan diğer öğrencilerle eğitim görmeleri başka sorunları da beraberinde getirmektedir. Kaldı ki bu okullara giden yavrularımızın ezici çoğunluğu da kaynaştırma sınıflarına alınmaktadırlar. Bu sınıflarda farklı eğitsel çalışma programları uygulanmaktadır. Bunun böyle olması kaçınılmazdır zaten; çünkü anadili Yunanca olmayan bir öğrenci anadili Yunanca olan öğrencilerle dersleri yürütebilmesi mümkün olamaz.

    O vakit olması gereken çok basittir. Öğrenci kendi anadilinin eğitimini sürdürürken aynı zamanda ikinci dili de buna bağlı olarak öğrenecektir. Bu imkânı sağlayan okullarımızın bulunması toplum olarak bizler için çok büyük bir kazanımdır ki, buna da sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmak anlamına geldiği unutulmamalıdır.

    Sevgili öğrencilerimiz,

    Sizler de eğitim hayatınızım yeni döneminde, yine şartlar ne olursa olsun büyük bir çaba gösterecek ve başarı basamaklarını birer birer zorlayacak ve aşacaksınız. Okula yeni girmekte olan öğrencilere yeni yuvalarına, yeni evlerine hoş geldiniz diyoruz. Bu yeni evde yeni arkadaşlıklar kuracak, öğretmenlerinizle tanışacak ve onları çok seveceksiniz. Bir üst sınıfa geçmiş olan diğer öğrencilerimizi de yeniden tebrik ediyor üst sınıfta da başarı göstereceğinizden hiç şüphemiz olmadığını bilmenizi istiyoruz. Biliyoruz ki sizler okulunuzda öğretmenleriniz ve sınıf arkadaşlarınızla uyum için çalışacak ve başarılı olacaksınız.

    Değerli öğretmen arkadaşlar,

    Sizler de yine kucaklarınızı açmış öğrencilerinizi sabırsızlıkla beklemektesiniz. Sizler de her şartta öğrencilerinizi aydınlık yarınlara en güzel, en donanımlı şekilde hazırlamanın heyecanıyla hazırlıklarınızı yaptınız ve derslerinize başlamak üzere beklemektesiniz. Sizlere şimdiden iyi çalışmalar ve başarı dileklerimizi sunuyoruz.

    Yönetim Kurulu adına

      Başkan                                           G.Sekreter

    İdris HASAN                                       Hakkı HACI

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.