“Hükümet ülkeyi AB standartlarına yükseltmek yerine Balkan ülkeleri seviyesine indirdi!”

    “Hükümet ülkeyi AB standartlarına yükseltmek yerine Balkan ülkeleri seviyesine indirdi!”

    Gümülcine - 15.06.2021

    Değişim Hareketi (KİNAL) Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Çalışma Bakanlığı tarafından meclis genel kuruluna getirilen işçi ve işveren arasındaki ilişkileri düzenleyen kanunun görüşüldüğü oturumda söz aldı.

    Milletvekili İlhan Ahmet konuşmasında, Yunanistan’daki iş piyasası çalışma standartlarının Avrupa Birliği ülkelerinden ziyade Balkan ülkeleri seviyesine yakın olduğunu söyledi.

    AB ülkeleri ortalama maaş dağılımıyla ilgili Çalışma Enstitüsü (ΓΣΕΕ) raporuna göre Yunanistan’ın, 2010 yılına kıyasla aylık ücretin azaldığı tek AB üyesi ülke olduğunu belirten milletvekili, hükümeti ve yeni yasa tasarısını, işçi hakları bakımından mevcut durumu daha da kötüleştirecek olmakla eleştirdi.

    İlhan Ahmet, ‘modası geçmiş bir çalışma modeli’ olarak tanımladığı Yeni Demokrasi hükümeti teklifini, işçi haklarını daha da zayıflatmaya ve işgücü piyasasına darbe vurmaya yönelik bir düzenleme olarak kabul edilemez bulduğunu belirtti.

    Hükümeti sert bir dille eleştiren İlhan Ahmet, işçi ve işveren ilişkilerinin düzenlenmesiyle ilgili yasa tasarısının bu haliyle, çalışma kurallarını belirsizleştirdiğini, işçi haklarını yerle bir ettiğini, toplu sözleşmeleri baltaladığını, işverenleri güçlendirdiğini ve devlet kontrol mekanizmalarını ortadan kaldırdığını vurguladı.

    “Değişim Hareketi (KİNAL) olarak, günümüz dijital çağına uygun, yeni nesil bir Yeşil Sosyal Sözleşme öneriyoruz” diyerek sosyal demokratlar olarak parti duruşunu dile getiren milletvekili, “Sosyal diyalogun hiç olmadığı kadar gerekli olduğu günümüzde hükümet, sendikal özgürlükleri ve grev hakkını kısıtlayarak otoriterleşme yolunu seçiyor. Bu politikayakesinlikle karşıyız. Biz, işçi ve işveren ilişkilerinde toplu sözleşmeyi içeren, çalışanların güvende olacağı, makul ücret ve çalışma koşulları sunan yeni nesil bir düzenleme örneği olarak Yeşil Sosyal Sözleşme öneriyoruz” diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.