Gümülcine Başkonsolosluğu’nda geleneksel bayramlaşma

    Previous Next

    Gümülcine Başkonsolosluğu’nda geleneksel bayramlaşma

    Gümülcine – 13.05.2021

    Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndaki geleneksel bayramlaşma töreni bu bayramda da Kovid -19 salgını önlemleri çerçevesinde yapıldı.

    Ramazan Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen bayramlaşma salgınla mücadele kapsamında alınan önlemler nedeniyle kısıtlı katılımla yapıldı.

    13 Mayıs 2021 Perşembe günü (Bayramın birinci günü) Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen törene seçilmiş müftüler ve bazı azınlık sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

    Törende konukları, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu’nun yanı sıra, Gümülcine Muavin Konsolosu Subutay Koç ve Başkonsolosluk çalışanları karşıladı.

    Bayramlaşmaya; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Trakya Tarım Kooperatifi Başkanı Erdi Şerif, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

    Başkonsolos Murat Ömeroğlu kutlama sonrasında Batı Trakyalı soydaşlarına basın aracılığıyla bir mesaj gönderdi. Başkonsolos mesajında şu ifadeleri kullandı:

    “Herşeyden önce tüm İslam aleminin ve soydaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum, herkese mutluluk huzurla nice bayramlar diliyorum. Bu yıl Ramazan bayramını hem salgın hem de Filistin’de yaşanan olaylar nedeniyle biraz buruk karşılıyoruz. Geçen yıl salgın nedeniyle biraz kısıtlı bir şekilde kutlama töreni yapmıştık. İnşallah önümüzdeki yıllarda her zaman olduğu gibi burada binlerce soydaşımızı ağırlayarak bayramlaşma töreni yapmayı arzu ediyoruz. Her şeyden önce bu törenlerimize katılanlara ve katılamayanlara da çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle şahsi bir konuya daha değinmek istiyorum. Yakın zamanda babam vefat etti. Bizim için bu acı olayın ertesinde toplumun her kesiminden soydaşlarımız gerek mesaj yoluyla gerekse arayarak bu acımızı paylaştılar. Bu acımızı paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Bu anlamda benim için de buruk bir bayram oldu. Allah hepimize daha güzel bayramları kutlamayı nasip etsin. İyi bayramlar.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.