Ramazan Bayramınız mübarek olsun

    Ramazan Bayramınız mübarek olsun

    Gümülcime, 13.05.2021.

    Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Eminlatif  Ramazan Bayramını kutladı.

    "Maalesef bu süreçte memleketimiz Batı Trakya’da yine pek bir değişiklik olmadığını da üzüntü ile izledik. Encümen seçimleri için halen bir çözüm bulunmamış olması, Türk Okullarındaki öğretmenlerimizin aşılama dışında bırakılma çabaları, halkımızın arazilerinin orman alanı olarak ilan edilme girişimleri bizleri ziyadesiyle üzdü." görüşlerine yer veren Eminlatif'in mesajının tamamı ise şöyle:

    Değerli hemşehrilerim, On Bir Ayın Sultanı mübarek Ramazan-ı Şerifin sona ermesi ile kavuştuğumuz Ramazan Bayramınızı en içten dileklerim ile kutluyorum.

    Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da içerisinde bulunduğumuz salgın koşulları sebebi ile her ne kadar Ramazan ayımızı hep beraber yaşayamamanın üzüntüsünü yaşıyor olsak da salgında gelinen son durum gelecek bayramları hak edildiği şekilde kutlamaya olan inancımızı arttırmaktadır.

    BTTDD Bursa Şubesi olarak salgın döneminde sizlerden uzak kalmanın üzüntüsünü yaşamaktayız. Her ne kadar yaşanan pandemi sebebi ile uzun zamandan beri gelenekselleşen etkinliklerimizi gerçekleştirememiş olsak da bu sürecin yarattığı bazı yeni faaliyetler ile sizlere ulaşma gayreti içerisine girdik. Bu dönemde toplu etkinlikler yerine insanımızın kişisel sorunlarının çözümlerine odaklandık. Bu hareket tarzı ile de kişisel anlamda çeşitli problemler ile boğuşan birçok insanımızın derdine derman olduk. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın çabaları ve sizlerin iletişimi sayesinde bir çok problemi ortadan kaldırdık. Özellikle belirtmek isterim ki bu dönem bizim açımızdan da bireysel sorunların çözümü açısından oldukça verimli geçti. Bu hususta tarafımıza ve hemşehrilerimize yardımlarını esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

    Maalesef bu süreçte memleketimiz Batı Trakya’da yine pek bir değişiklik olmadığını da üzüntü ile izledik. Encümen seçimleri için halen bir çözüm bulunmamış olması, Türk Okullarındaki öğretmenlerimizin aşılama dışında bırakılma çabaları, halkımızın arazilerinin orman alanı olarak ilan edilme girişimleri bizleri ziyadesiyle üzdü. Bu kapsamda daha önceden de gördüğümüz gibi demokrasi ve insan haklarından bahsedenlerin söz konusu kendi çıkarları olunca demokrasiyi nasıl da bir kenarda bıraktıklarını üzülerek izledik ve izlemeye devam ediyoruz .Eşitlik ve adalet talep edenlerin aslında bu kriterleri kendilerinin bile uygulamaktan ne denli korktuklarına şahit oluyoruz. Bu iki yüzlü davranışların halen her alanda devam ettiğini de üzülerek izliyoruz. Menfaatlerini halkına hizmet etmekten çok daha üstün tutanları görüyoruz. Çıkar çatışmasıyla verdikleri sözleri unutanları, korkuya yenik düşerek geride kalıp savunma yapmaya çekinenleri izliyoruz. Ancak unutulmasın ki bizler Batı Trakya insanıyız. Bizler  şimdiye kadar nasıl haklı taleplerimizi korkmadan her platformda dile getirdiysek bundan sonra da korkusuzca hareket etmeye ve karşımızda kim olursa olsun demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi haykırmaya devam edeceğiz. Bizim demokrasi talebimiz sadece çıkarlarımız ile uyuştuğu sürece değil, her ortamda, her zaman ve herkes için geçerli olmaya devam edecektir.

    Tüm bu olumsuzluklar içinde Ramazan’ın son günlerinde T.C Dışişleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran’ın Batı Trakya’ya gerçekleştirmiş olduğu ziyaret bizleri son derece memnun etmiştir. Anavatanımızın yanında olduğunu hissetmek insanımız için paha biçilemez bir güven kaynağıdır. Ramazan’ın son günlerinde insanımıza verilen bu destek ve moral için Anavatanımıza tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.

    Çok değerli hemşehrilerim, yazımın başında da belirttiğim gibi her ne kadar buruk bir Ramazan Bayramı eda ediyor olsak da, BTTDD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım adına, öncelikle Bursa’da, Anavatanda ve Batı Trakya’mız da yaşayan tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutluluk içerisinde bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.




    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.