İskeçe hastanesinin yoğun bakım ünitesini sordu

    İskeçe hastanesinin yoğun bakım ünitesini sordu

    Gümülcine – 13.04.2021

    İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinin hizmet dışı olması konusunda Sağlık Bakanlığına yönelik bir soru önergesi sundu.

    Son günlerde İskeçe ilinde vakalarda artış gözlendiğine dikkat çeken Zeybek, 29 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında atık sulardan alınan numunelerde de virüs konstantasyonunun yüzde 88’lik bir artış gösterdiğini belirtti. Zeybek, yoğun bakım ünitesinde uzman dört doktora ihtiyaç duyulurken, hastanede sadece iki yoğun bakım ünitesi uzmanı olduğunu ifade etti.

    SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Sağlık Bakanına yönelttiği soruda şu ifadeleri kullandı:

    “Bu gelişme, İskeçe bölgesi için son derece endişe verici ve tehlikeli bir durumdur ki salgının tekrar nüksetmesi durumunda İskeçe Hastanesi tamamen savunmasız bir durumdadır. Αncak Sağlık Bakanlığı İskeçe bölgesindeki vatandaşların virüse karşı bağışıklık kazandıklarını ve yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duymadıklarını düşünüyor olmalı.

    • Μaalesef İskeçe bölgesinde yeni tip koronavirüs vakalarında artış gözlemlendiğinden.
    • Pandemi ile mücadelede vatandaşın ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamak açısından Yoğun Bakım Ünitesinin gerekli olduğundan.
    • İskeçe Hastanesinde Yoğun Bakım Ünitesi bulunmadığından an itibarıyla ihtiyaç bölgenin diğer hastaneleri tarafından karşılanmaktadır.
    • Böylesi önemli bir salgın döneminde İskeçe Hastanesinin Y.B.Ü. hizmet dışı kalması kabul edilemez bir durum olduğundan.

    Sayın Bakana sorulur:

    1. İskeçe Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinin tekrar hizmete girmesini sağlamak için gerekli olan sağlık personeli atamalarını ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

    2. Hastanenin Yoğun Bakım Ünitesinin iki ayı aşkın bir süredir hizmet dışı olmasının nedeni nedir?

    3. İskeçe Hastanesi sağlık personelinin taleplerini karşılamayı ve özellikle de yardımcı personelin daimi kadro atamalarını yapmayı düşünüyor musunuz? Aynı zamanda, pandeminin yönetimine en çok katkıda bulunan tüm sağlık çalışanlarına maaşlarını artırmayı ve ek bir maaş vermeyi düşünüyor musunuz?

    4. İskeçe Hastanesi kadrosundaki eksikliklerin ne kadar olduğu hakkında bilginiz var mı?

    5. Salgına karşı mücadele veren İskeçe Hastanesini ne şekilde desteklemeyi düşünüyorsunuz?”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.