64-69 yaş aralığı için aşı platformu açıldı

    64-69 yaş aralığı için aşı platformu açıldı

    Gümülcine - 02.04.2021

    Koronavirüse karşı aşılama programı kapsamında 64-69 yaş grubu için randevu platformu bugün (2 Nisan Cuma) açıldı.

    Aşı olmak isteyen kişilerin, TAXIS kodlarını kullanarak http://emvolio.gov.gr internet sitesinden veya AMKA numaralarıyla aşı randevusu alabilecekler. Aynı zamanda Vatandaşa Hizme Bürolarından (KEP) ya da eczanelerden de randevu alınabilir.

    Geçtiğimiz hafta 70-74 yaş grubu için aşı randevu sistemi devreye girmişti.

    60-64 yaş grubuna bugün başlayan AstraZeneca aşıları Rodop ilinde sadece Yassıköy Sağlık Ocağı’nda yapılıyor. İskeçe ilinden yapılan başvurular için ise Yassıköy ve Stavrupoli sağlık ocakları seçenek olarak sunuluyor.

    Ülke genelinde aşı programına dahil edilen 60-64 yaş grubu için ayrılan aşı merkezlerinde sadece AstraZeneca aşısı yapılacak. Diğer yaş gruplarına uygulanan Pfizer-BionTech aşıları ise başka aşı merkezlerinde uygulanacak.

    “emvolio.gov.gr” elektronik platformundan Rodop ilinden alınan randevular için sistem sadece Yassıköy Sağlık Ocağı’nı veriyor. İskeçeli vatandaşlara ise seçenek olarak Yassıköy’ün yanı sıra Stavrupoli Sağlık Ocağı da çıkıyor. Bu durumun randevularda yoğunluğa sebep olduğu ve vatandaşların boş tarih bulmakta zorlandığı belirtiliyor.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.