YTB Başkanı Eren'den Türk azınlık dernekleriyle ilgili paylaşım

    Previous Next

    YTB Başkanı Eren'den Türk azınlık dernekleriyle ilgili paylaşım

    Gümülcine - 29.03.2021

    Türkiye Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları (YTB) Bakanı Abdullah Eren, İskeçe Türk Birliği ve isminde "Türk" kelimesi olan derneklerle ilgili paylaşımda bulundu.

    Aslen Batı Trakyalı olan YTB Başkanı Eren, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türk azınlık dernekleriyle ilgili kararını açıklamasının yıl dönümü olan 27 Mart Cumartesi günü sosyal medya hesabından İskeçe Türk Birliği ve isminde "Türk" ve "azınlık" kelimesi bulunduğu için kapatılan veya kurulmasına izin verilmeyen Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç ili Azınlık Gençlik Derneği ile ilgili bir infografik paylaştı.

    YTB Başkan Abdullah Eren sosyal medyada konu ile ilgili paylaşımında şunları kaydetti:

    "1983'te Yunanistan'da isminde Türk bulunan bütün derneklerin tabelaları söküldü! Tam 13 yıl önce bugün, 27 Mart 2008'de ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) bu tavrından dolayı Yunanistan'ı mahkum etti! Fakat karar hâlâ uygulanmıyor!"

    “Yunanistan’daki Türk dernekleri AİHM kararına rağmen tanınmıyor” başlığıyla paylaşılan infografikte, İskeçe Türk Birliği ve diğer Türk azınlık derneklerinin 1983 yılından bu yana devam eden mücadelesi anlatıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.