Encümenler Birliği Derneğinden ertelenen encümen seçimleriyle ilgili açıklama...

    Encümenler Birliği Derneğinden ertelenen encümen seçimleriyle ilgili açıklama...

    Gümülcine - 15.03.2021

    Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği, sürekli olarak ertelenen encümen heyeti seçimleri ile ilgili bir açıklama yayımladı.

    Encümenler Birliği tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bundan sonra atılacak adımlarla ilgili olarak öğrenci velilerinden görüşlerini paylaşmaları talep edildi.

    Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Sevgili arkadaşlar, değerli veliler, kıymetli encümen arkadaşlarımız,

    Yine okullar uzaktan eğitime geçti. Dolayısıyla 6. defa ertelenen encümen seçimlerinde yine belirsizlik hakim. Encümenler Birliği Derneği olarak 1 Aralık 2020 tarihinde seçimler ilan edildiği andan itibaren süreci titizlikle takip ettik. Gelişmeleri ve hassasiyetleri çıkardığımız yazılı açıklamalarla herkese duyurmaya çalıştık.

    Azınlık milletvekillerine de sıkıntıyı ilettik, sağ olsunlar zaten kendileri de gelişmeleri yakından takip ettiklerini bize ilettiler, devamında da Rodop milletvekilimiz İlhan Ahmet ve İskeçe Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek, İskeçe azınlık lisesi encümeni avukat Ahmet Kara'nın da katıldığı, Eyalet Eğitim Müdürü sayın Bandikos ve Azınlık Okulları sorumlusu Vasilis Simeonidis'in de olduğu bir toplantı yapıldı, Bu toplantı bizim ve milletvekillerimizin de ortak talebi ile gerçekleştirildi. Toplantının içeriği hakkında da sizleri bilgilendirdik. Akabinde hemen iki milletvekili de meclis genel kurulunda bu konuyu dile getirdi, bir an önce seçimlerin yapılmasını, veya 1 Aralık 2020 tarihli seçim ilan kararının iptal edilmesini ve eski encümen heyetlerinin görev sürelerini 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılmasını , bunu bakanlık kararı ile yapılmasını talep ettiler.

    Devamında Eğitim Bakanlığından aldığı talimat üzerine eyalet eğitim müdürü sayın Bandikos bizi telekonferans ile bir toplantıya davet etti. Bu toplantıya da katıldık ve yine taleplerimizi sıraladık. Bazı okulların bankalarda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdik ve ivedilikle çözüm beklediğimizi dile getirdik. Eyalet Eğitim Müdürü, Bakanlığın en kısa zamanda bu konuyu çözüme kavuşturacağını beyan etti.

    Gümülcine ve İskeçe illerinde vakalar yok denecek kadar az, şükürler olsun, bundan çok memnunuz. Dolayısıyla okullar da açıktı. Hepimiz haklı olarak 9 Mart 2021 Salı günü seçimlerin yapılmasını beklerken, tekrar seçimlerin ertelendiği duyuruldu.

    Sevgili arkadaşlar, değerli veliler, tüm bu süreçten sonra diplomasi yollarının tükendiğini görüyoruz, bundan sonraki süreçte neler yapmalıyız, lütfen fikirlerinizi buradan paylaşınız, herkesin fikri önemlidir.“

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.