BTTDD Bursa Şubesi’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

    BTTDD Bursa Şubesi’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

    Gümülcine – 08.03.2021

    Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Yönetimi, her yıl geleneksel olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yemeğini, bu yıl pandemi koşulları çerçevesinde kısıtlı katılım ile Osmangazi Belediyesi Doburca Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

    Şube Kadınlar Kolu Başkanı Reyhan Öztaş ve Kadınlar Kolu Yönetimi ile Şube Başkanı Dr. Ali Eminlatif ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe, Bursa’da iş hayatlarına devam eden Batı Trakyalı kadınlar katıldı.

    Geçtiğimiz yıl pandemi sebebi ile ertelenen geniş katımlı yemeğin sağlık koşulları düzelir düzelmez gerçekleştirileceğinin müjdesi ile konuşmasına başlayan ve bu yılki Kadınlar Günü Yemeğine olan desteği için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür eden Şube Başkanı Dr. Ali Eminlatif, Batı Trakya kadınının hem azınlık bireyi hem de emekçi olmanın zorluklarını sonuna kadar yaşadığını, ancak buna rağmen hiçbir zorluktan yılmayarak başını sürekli olarak dik tutmayı başardığının altını çizdi. Yunanistan’ da Türk olmanın zorluklarından bahseden Eminlatif, verilen Türklük mücadelesinin başarıya ulaşması yolunda batı Trakya kadınının temel unsur olduğunu ve Batı Trakya Türk toplumunun güçlü olmasının ancak kadınlarının güçlü olması ile sağlanabileceğini belirtti.

    Misafirlere günün anısına çeşitli hediyeler takdim eden BTTDD Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Reyhan Öztaş ise uzun süredir devam eden Yılın Kadını ödülünü, bu yıl hem azınlık bireyi, hem de verdikleri uzun ve zorlu mücadeleler ile adından söz ettirmeyi başarmış olan tüm Batı Trakyalı Kadınlara takdim etmek istediklerini açıkladı. Batı Trakyalı kadınların her alanda en önde mücadele etmekten hiçbir zaman çekinmediklerini belirten Öztaş , verdikleri cesur mücadele için hemşehrilerine ayrıca teşekkür ederek Batı Trakyalı Kadınlar nezdinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nü kutladıklarını açıkladı.

    BTTDD Bursa Şubesi Kadın Kolları Önceki Dönem Başkanı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Zeynep Güler, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Nurten Uzunoğlu Tokay, Yazar Vildan Serdar, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zekiye Yavuz, İş Kadını Sacide Raif, Diş Hekimi Hanife Mehmet, Çevre Mühendisi Hafize Yenice ile Eğitimci ve Yazar Öznur Çolakoğlu CAM’ın Batı Trakya’dan anavatana göç sebepleri ve Batı Trakya’ da Kadın olmak konularında yaşadıkları zorlukları ve çıkarımlarını yaşamlarından hikayelerle açıkladıkları toplantı sonunda katılımcılara teşekkür eden BTTDD Şube Başkanı Dr. Ali Eminlatif, konuşmalardan çıkartılan ana fikrin Batı Trakya Kadınının asıl göç sebebinin sanıldığının aksine baskılardan kaçmak değil, kendilerine ve gelecek nesillere iyi bir eğitim ortamı yaratabilmek olduğunun ortaya çıktığını ve bu durumunda Batı Trakya Kadını için Eğitimin ne kadar önemli olduğunun kanıtı olduğunu belirtti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.