“Türk Dünyası Bilmeceleri” yayımlandı

    “Türk Dünyası Bilmeceleri” yayımlandı

    Gümülcine - 07.03.2021

    Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali tarafından kaleme alınan “Türk Dünyası Bilmeceleri” kitabı yayımlandı.

    Kitapla ilgili olarak İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Erdem, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

    “Değerli Hocam Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, dört ciltlik "Türk Dünyası Bilmeceleri"ne Batı Trakya bölgesi bilmecelerini de dahil etmiştir. Kitaba aktarılmalarına Dr. Pervin Hayrullah ile birlikte katkı sunduğum bu bilmecelerin çok büyük bir kısmı bölgede görev yapan öğretmenlerden derlenmiştir. Türk Dünyası Bilmeceleri içinde bölgemize ait 472 bilmeceye yer veren Prof. Dr. Emine Naskali Hocam'a teşekkür eder, bu devasa çalışmayı dikkatlerinize sunarım.”

    Kitapta yer alan bilmeceler: Batı Trakya, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Kıbrıs, Ahıska, Güney Azerbaycan, Kuzey Azerbaycan, Kaşkay, Karabağ, Türkmen, Kerkük, Gagavuz, Kırım Tatar, Dobruca, Urum Türkçesi, Kırgız, Kazak, Karaçay-Malkar, Tatar, Özbek, Uygur, Başkurt, Kumuk, Nogay, Karay, Kazak, (Türkiye’ye yerleşmiş Afganistan Kazakları) Sincan Özerk Bölgesi Kırgız, Codex Cumanicus, Uygur, Altay, Hakas, Tuva, Şor, Dolgan, Tofa (Karagas).

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.