“36 muhtariyetimizin tamamına acil ekonomik talepte bulunulmuştur”

    “36 muhtariyetimizin tamamına acil ekonomik talepte bulunulmuştur”

    Gümülcine – 06.03.2021

    Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediye Meclisi’nin 9 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirdiği meclis toplantısıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

    Açıklamada, “Karantina dönemi nedeniyle acil ekonomik yardım talebi mecliste görüşülmüştür. Belediye başkanı Rıdvan Ahmet tarafından toplam 36 muhtariyetimizin tamamına acil ekonomik talepte bulunmuştur. Bu talep de Kozlukebir belediyesine bağlı tüm köylerimizin halkını istisnasız kapsamaktadır” denildi.

    Konuyla ilgili olarak belediye yönetiminden yapılan açıklama şöyle:

    ΚΟΖLUKEBİR BELEDİYESİ HALKINA AÇIKLAMA

    kozlukebir belediyesi meclisi 9/2/2021 tarihinde gerçekleşen meclis toplantısında alınan kararla 7/2021 sayılı meclis kararıyla ilgili açıklamadır.

    Karantina dönemi nedeniyle acil ekonomik yardım talebi mecliste görüşülmüştür. Belediye başkanı sn. Rıdvan Ahmet tarafından toplam 36 muhtariyetimizin tamamına acil ekonomik talepte bulunmuştur. Bu talep de kozlukebir belediyesine bağlı tüm köylerimizin halkını istisnasız kapsamaktadır.

    Belirtmek gerekir ki, yayınlanan  7/2021 sayılı meclis kararı sadece ana muhalefetin iddia ettiği gibi 4 köye acil ekonomik yardım talebini kapsamamaktadır. İlgili karar 36 muhtariyetimizin bütün köylerini istisnasız acil ekonomik yardım talebini kapsamaktadır.

    Bu meclis konusu ile ilgili ana muhalefet sadece 4 muhtarlığa acil ekonomik yardım talebinde bulunmuş, buna karşın belediye başkanı bu yardımın geniş tutulması gerektiğini ve belediyemizin tüm köylerine yardım edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu husus aynen oy birliğiyle tüm parti meclis üyeleri tarafından kabul edilmiştir.

    Ana muhalefetin meclis kararıyla ilgili eksik bilgi vermiş olmalarını anlamak mümkün değildir. Kaldı ki bu meclis kararının alınmasında bütün meclis üyelerinin oyu vardır ve bu karar oybirliğiyle alınan bir karardır.

    Bu noktada belirtmek gerekir ki, ana muhalefet açıklamayı yazarken tüm köylerimize acil ekonomik destek verilmesi hususunda neden sadece 4 köyümüze verilmesinden acil ekonomik yardımından bahsedilmiştir.

    Ayrıca yayınlanan 7/2021 sayılı meclis kararının neden sadece bir kısmı açıklanmıştır. Meclis kararları bir bütündür, tümüyle halkımıza açıklama yapılmalıdır.

    Halkımızın bilgilerine arz ederiz.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.