Aşı sertifikası geliyor!

    Aşı sertifikası geliyor!

    Gümülcine - 05.03.2021.

    Avrupa Birliği, salgına rağmen serbest dolaşımı düzenleyebilmek için ‘aşı sertifikası’ uygulamasına geçmeye hazırlanıyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, mart ayı içinde ‘Dijital Yeşil Geçiş Kartı’ için yasa teklifini sunacaklarını açıkladı.

    COVID-19’a karşı geliştirilen aşılara erişim konusunda yaşanan ciddi sorunlar devam ederken Avrupa Birliği Komisyonu, seyahatleri kolaylaştırmak amacıyla koronavirüs bağlantılı verilerin yer alacağı, ‘aşı sertifikası’ olarak da adlandırılan, Dijital Yeşil Geçiş Kartı uygulaması konusunda bu ay içinde yasal öneride bulunmaya hazırlanıyor.

    Bu uygulama her AB ülkesinde mevcut olan aşı sertifikalarının geliştirilmiş versiyonu olacak. Aşı pasosu temel alınacak, dijital hale dönüştürülecek bu belgeye bazı veriler yüklenerek seyahatleri kolaylaştırıcı etki yaratması sağlanacak. Kart sahibinin CovId-19 aşısı olup olmadığı, PCR test sonucuna ya da antikor geliştirip geliştirmediğine ilişkin bilgiler yüklenecek.

    Başkanı Ursula von der Leyen açıklamasında, “Amaç, vatandaşların serbest dolaşım haklarından yararlanmaya devam etmesini, ancak halk sağlığını tehlikeye atmadan güvence altına almaktır” ifadelerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.