BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı FUEN Başkanı ile görüştü

    BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı FUEN Başkanı ile görüştü

    Gümülcine - 25.02.2021

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı 23 Şubat 2021 Salı günü FUEN Başkanı Lorant Vincze ile özel bir toplantı düzenledi. Toplantı çevrimiçi platformda gerçekleşti.

    Toplantıya ilişkin BTAYTD'den yapılan açıklama şöyle:

    "Toplantıda Batı Trakya Türk Azınlığının yaşadığı sorunlar tartışıldı. İlk olarak eğitim sorunları ele alındı. İskeçe Muzaffer Salihoğlu Lisesinde derslik problemi yaşandığı bu sebepten okulun sabahçı ve akşamcı olmak üzere iki vardiyada eğitim verdiği BTAYTD başkanı Hüseyin Baltacı tarafından dile getirildi.

    Azınlık ilkokullarının günden güne çocuk sayısı bahane edilerek kapatıldığı ve anaokullarında çift dilli eğitimin yıllardır talep edilmesine karşın henüz olumlu bir gelişme yaşanmadığı da ifade edildi.

    Dini özgürlüklerimizin kısıtlanması, kamu hizmetlerinde anadilin konuşulmaması ve buna karşı gelinmesinin de azınlığımızı zor durumda bıraktığından bahsedildi. 

    Derneklerimizin adında ‘Türk’ kelimesi kullanıldığı için kapatıldıkları ve yıllardır hukuki mücadele verdikleri, ‘Türk’ kimliğinin yasaklandığını dile getiren BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, FUEN Başkanı Lorant Vincze’den de bu konuda lobi desteği istedi.

    Son olarak gündemde olan okul encümen seçimlerinde hakların kısıtlanmasının yanı sıra var olan hakların da tamamen elimizden alınması hedeflenmekte olduğu ifade edildi. FUEN Başkanı Vincze encümen seçimleri ile ilgili her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi ve toplantı sona erdi."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.