Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneğinden açıklama

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneğinden açıklama

    Gümülcine - 22.02.2021.

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği, “Medrese Encümen Heyetinin tayin edilmesi” başlıklı yazılı bir açıklama yayımladı.

    Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Konu: Medrese Encümen Heyetinin TAYİN edilmesi.

    22 Şubat 2021

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği olarak 13 Ağustos 2020 tarihli basın açıklamamızda Medrese Encümen Heyetlerinin yetki ve görevleri hakkında yasa değişikliği ile ilgili, çıkan yeni yasa ile yapılmak istenenler hakkındaki endişelerimizi ve görüşlerimizi paylaşmıştık. Medrese encümenlerinin diğer encümenlerden ayrılmasının çok da masum bir hareket olmadığını dile getirmiştik. Medrese Encümen heyeti ve Veli temsilcileri de bunun bir seçim olmadığını dile getirerek seçimleri boykot edeceklerini basın açıklaması ile duyurmuşlardı. Encümenler olarak bu endişemizde haklıydık, başkanının, başkan yardımcısının ve sekreterinin dahi kanun ile tayin edildiği, diğer üyelerin seçilebileceği, ama seçimin geçerli olabilmesi için de velilerin en az yarısının seçime katılmaları gerektiği ve bunlar gibi bir sürü antidemokratik maddeleri olan bir kanun çıkmıştı. Ayrıca bu kanun sadece medreseler hakkında çıkmıştı. İlk andan itibaren dernek olarak bu konuda tavır aldık ve bunun kabul edilemez olduğunu Medreselerin 694/1977 sayılı yasaya tabi olan Azınlık okulları olduğunu dile getirdik ve bugün de aynı şekilde tepki veriyoruz. Bu antidemokratik yasa hakkında verilecek hukuki mücadelede de Derneğimiz üzerine düşeni yapacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

    8 Şubat 2021 tarihli resmi gazete ile Medreselerin encümen heyetleri tayin edildi. Medrese velilerinin ezici çoğunluğu da bizim duyduğumuz endişeleri duydu ve duyarlı davrandılar. Seçime gitmediler ve dahi tayin tekliflerini de reddettiler. Sonuç olarak Eğitim Bakanlığı, bakanlık bünyesine bağlı olarak çalışan halk dilinde 240 İmam Yasası olarak da bilinen yasa ile tayin edilmiş din eğitmeni olan velilerden oluşan bir grup insanı, Gümülcine Medrese-i Hayriye’ye Encümen heyeti olarak atamıştır.

    Bu vesile ile bir kez daha söylüyoruz, Medreseler AZINLIK OKULU’dur, böyle oldu bittilerle ve Bakan Kararları ile Medreselerin statüsü değiştirilemez, her şeyden önce bu demokratik devlet ve büyük devlet anlayışı ile bağdaşmaz.

    Kamuoyuna Saygılarımızla

    Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği

    Yönetim Kurulu

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.