DEB Partisinden 30. Yıl Amblemi!

    DEB Partisinden 30. Yıl Amblemi!

     

     

    Gümülcine - 22.02.2021.

    Batı Trakya Türklerinin hak arama mücadelesinde adeta bir sembol haline gelmiş olan DEB (Dostluk Eşitlik Barış) Partisi artık 30 yaşında.

    Dr. Sadık Ahmet ve arkadaşlarının büyük özverilerle kurdukları Parti geçmişte olduğu gibi bugün de ayakta kalmaya ve insanlarımıza yapılan haksızlıkları dünya kamuoyuna duyurmaya devam ediyor.

    Batı Trakya Türklerinin yegâne siyasi partisi olan DEB Partisi 30. Yıl münasebetiyle yeni bir amblemle insanlarımızın karşısına çıkıyor. Yeni amblemin neden ve nasıl hazırlanmaya karar verildiğini, 30 yıllık bir partinin başkanı olmanın ne demek olduğunu, uygulanan ve geleceğe dönük projelerin neler olduğunu Parti Başkanı Çiğdem Asafoğlu’na sorduk. Kısa röportajı aşağıda okuyabilirsiniz.

     

    Neden böyle bir amblemi oluşturmaya gerek duydunuz?

     

    AZINLIĞIMIZIN DA DEĞERİNE VE YÜREĞİNE ATIFTA BULUNAN BİR AMBLEMDİR

     

    1991 yılında kurulan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi 2021 yılı itibari ile 30 yaşını doldurmuş, ilkelerinden taviz vermeden, Dr. Sadık Ahmet’in öncülük etmiş olduğu kutsal yolda ilerlemeye devam etmektedir. 30. yıl amblemimiz, tüm baskılara rağmen dimdik ayakta duran, ülkenin demokrasisi adına altın gibi değerli olduğunu vurgulayan ve aynı zamanda Azınlığımızın da değerine ve yüreğine atıfta bulunan bir amblemdir. Bu vesile ile DEB Partisi’nin nice başarılı 30 yıllara erişmesini gönülden temenni ediyor ve bundan sonraki yıllarda yine halkın büyük desteği ile yeni başarılara imza atacağımıza gönülden inanıyorum.

     

    30 yıldan beri var olan bir partinin başkanı olmak nasıl bir duygu?

     

    NE YAZIK Kİ, 30 YIL SONRASINDA DA BATI TRAKYA TÜRKLERİ ADINA DEĞİŞEN PEK BIR ŞEY YOK

     

    30 yıllık bir partinin Başkanlığını yapmak benim için onur kaynağı, Dostluk Eşitlik Barış Partisi bir dava partisidir, böyle kutsal bir mücadele için kurulmuş siyasi bir organın liderliğini yapmak büyük bir şeref. Dr. Sadık Ahmet ve dava arkadaşlarının tam 30 yıl önce bu partiyi kurmak için çok haklı sebepleri vardı, günümüzde de bu partinin varlığı ve faaliyeti çok önemli. Çünkü ne yazık ki, 30 yıl sonrasında da Batı Trakya Türkleri adına değişen pek bir şey yok, o zamanda demokrasi yıpranmıştı şimdi de demokrasi yaralı ve yorgun. Batı Trakya Türkleri’nin haklarının iadesi bağlamında ne yazık ki herhangi bir adım atılmış değil, hatta durum gün geçtikçe daha vahim bir hal alıyor. Ancak tüm baskı hatta hakaretlere rağmen hakkımız olanı aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz, bizimkisi kutsal bir görev, kutsal bir dava, hakkı ellerinden alınmış bir toplumun temsilcisi olmak, onların sesi olabilmek çok kıymetli bir duygu. Bir kadın ve bir Batı Trakya Türkü olarak Dr. Sadık Ahmet’in değerli emanetinin başında olmak büyük mutluluk veriyor.

    Son olarak yaptığınız faaliyetler ve geleceğe dönük proje başlıkları hakkında da biraz bilgi verir misiniz?

     

    BATI TRAKYA TARIMCILARININ ÇEKTİĞİ CİDDİ SIKINTILARA PARMAK BASTIK

     

    DEB Partisi’nin kurulduğu yıldan itibaren çok yol kat ettiği ve yoluna daha da büyüyerek devam ettiği aşikâr. Geçmiş yıllarda gerçekleştirdiğimiz faaliyetler partimizi daha da iyi konuma getirmiş, partimize olan güven ve sevgi artmış, yurtdışında da Azınlığımız temsil edilmeye ve tanınmaya başlamıştır. Öte yandan günümüz faaliyetlerimize baktığımızda, tüm dünyayı etkisi altına almış Covid-19 sürecinden dolayı bizler de faaliyetlerimize elimizden geldiği kadar tedbirli ve çevrimiçi şekilde devam etmekteyiz. Bu süreç içerisinde yaptığımız faaliyetlerde Avrupa’da üyesi olduğumuz kurum ve kuruluşların çeşitli çevrimiçi etkinliklerine katılarak sorunları, istekleri tartıştık ve bu yönde neler yapabileceğimiz hakkında bilgileri edindik. Parti olarak da çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz faaliyetler oldu özellikle DEB Partisi Gençlik Kolu ile birlikte. 2020 yılı içerisinde önemli bir projeye imza attık ve Batı Trakya tarımcılarının çektiği ciddi sıkıntılara parmak bastık. Yaklaşık 3 ay boyunca analiz ettiğimiz, kapı kapı dolaştığımız ve veri topladığımız tarımcılarla ilgili anket çalışması yapıp, yazılı istatistiğini ve buradaki üreticinin mağduriyetini gerekli birimlere, üyesi olduğumuz EFA aracılığı ile Avrupa Parlamentosu’na soru önergesi şeklinde sunmayı başardık.

     

    YAPILACAK BİR İTTİFAK DURUMUNDA VAR OLAN %3’LÜK BARAJI GEÇEBİLME İHTİMALİMİZ BULUNMAKTA

     

    Geleceğe yönelik projelere baktığımızda ise en önemlisinin 2023 seçimleri ve bizim yapacağımız çalışmalar olduğunu söylemek mümkündür. Zira bu çalışmaların ilk adımlarını atmaya başladık çeşitli plan ve projelerimizin altyapısını oluşturduk. Bildiğiniz üzere yapılacak bir ittifak durumunda var olan %3’lük barajı geçebilme ihtimalimiz bulunmakta. Bunu yapmak için de çok analitik ve yoğun bir çalışma gerektiğinin farkındayız. Bu yüzden önümüzdeki dönemde kendimizi buna adamayı planlıyoruz. Tabi normal şartlarda devam ettirdiğimiz faaliyetlerimizde de hız kesmeyeceğiz. Bu yüzden önümüzdeki zaman diliminde DEB Partisi’ni yoğun bir maratonun beklediğini söylemem mümkündür.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.