Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneğinden açıklama

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneğinden açıklama

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Eğitim Müdürü Kostas Bantikos’u makamında ziyaret etti.

    Ziyaretle ilgili olarak dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Konu: Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Eğitim Müdürünü 4. Defa ertelenen seçimler kapsamında ziyaret

    Azınlık Okulları Encümen Heyetleri Seçimlerinin dördüncü kez ertelenmesi veliler üzerinde ciddi bir huzursuzluk yaratmıştır .Bunun üzerine bugün 08 Şubat 2021 saat 11:30’da , Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Eğitim Müdürü Kostas Bantikos’u makamında ziyaret ettik.Bu ziyarete Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Başkanı Avukat Ercan Amet, KINAL Partisi  Rodop Milletvekili İlhan Ahmet , İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi Encümen heyeti üyesi Avukat Ahmet Kara ve SİRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek katılmışlardır . Ülke çapında COVİD -19 vakalarının en üst sevide olduğu geçtiğimiz Aralık ayında seçimlerin ilan edildiğini,okulların kapalı olması ve sağlıklı bir şekilde velilere duyurulamadığı da dikkate alınarak,  adaylık için başvuru sürelerinin uzatılmadığını,  ama seçimlerin tedbirler çerçevesinde  okulların açık olmasına rağmen dördüncü kez ertelenmesinden duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. 23 Şubat 2021 tarihinde gerekli tüm tedbirler alınarak seçimlerin yapılmasını talepettik .

    Ayrıca Pandemi gerekçe gösterilerek seçimlerin  tekrar ertelenme olasılığını da değerlendirdik. Bu durumda da F.8.2/6/11942/1-12-2020 protokol numaralı ve tarihli  seçim ilan kararının ve o karara istinaden yapılan atamaların  iptal edilmesini ve encümen heyetlerini görev sürelerinin 31 Aralık 2021’e kadar uzatılmasını talep ettik. Milletvekillerimizin de konuyu yakından takipettiği , konunun meclis gündemine de geldiği  dilegetirilmiştir.

    23 Şubat 2021 tarihinde  Covid-19’dan korunmak için gerekli tüm tedbirler alınarak seçimlerin yapılmasını beklediğimizi , bunun takipçisi olacağımızı dile getirdik.

    Bu vesile ile KINAL partisi Rodop Milletvekilimiz İlhan Ahmet’e ve SIRIZA partisi İskeçe Milletvekilimiz Hüseyin Zeybek’e  katkılarından dolayı  teşekkürediyoruz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.