Mustafçova Belediyesine itfaiye teşkilatı kurulmasını talep etti

    Mustafçova Belediyesine itfaiye teşkilatı kurulmasını talep etti

    İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, Sivil Koruma Bakanı’na hitaben, "İskeçe vilayeti, (Miki) Mustafçova belediyesi’nde İtfaiye teşkilatı kurulması acilen gereklidir" başlıklı bir soru önergesi sundu.

    Milletvekili Baran, Mustafçova Belediyesi’nde daimi bir itfaiye teşkilatının kurulmasının ihtiyaç olduğunu vurguladı.

    Konuya ilişkin Burhan Baran tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Konu: "(Xanthi) İskeçe vilayeti, (Miki)Mustafçova belediyesi’nde  İtfaiye teşkilatı kurulması acilen gereklidir"

    Dün öğleden sonra (Miki)Mustafçova Belediyesi'nin (Satres)Sinikova köyünde yaşadıkları evde çıkan yangında, yaşlı bir çift yanarak hayatını trajik bir şekilde kaybetti. Bu üzücü olay vesilesiyle, (Miki) Mustafçova Belediyesi’nde daimi bir itfaiye teşkilatının kurulmasının ihtiyaç olduğu, bir kez daha gündeme gelmektedir. Ne yazık ki vilayetimizin balkan kolunun geniş ormanlık alanlarla kaplı bölgelerinde buna  benzer olaylar birkaç kez tekrarlanmış bulunmaktadır.

    Balkan koluna ait köylerin,(Xanthi) İskeçe şehir merkezinden olan mesafeleri, yolun zorluklarını da göz önünde bulundurursak yaklaşık olarak 45 dakikayı aşmaktadır. Ancak  Stavrupoli’nin ve(Xanthi) İskeçe'nin itfaiye teşkilatları bu kadar geniş bir alanı ve mesafeyi kaplamakta malesef zorlanmaktadır.

    -İtfaiye teşkilatının çabaları, her ne kadar olağanüstü olmuş olsa da, insan can kayıpları var olduğunda, yapılanların yeterli gelmediği ortadadır.

    -Yukarıdaki bahsi geçenlere dayanarak, yetkili Bakana soruyorum:

    1.İskeçe vilayetinin balkan kolunda bulunan büyük  ormanlık alanlarla kaplı bölgelerin, erişime zor olması nedeniyle (Miki)Mustafçova Belediyesi'nde İtfaiye Teşkilatının kuruluması için gereken işlemlerin başlatılmasını düşünüyor musunuz?

    2. Gelecekte benzer trajik olaylardan kaçınmak için, ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.