GTGB'den 29 Ocak mesajı

    GTGB'den 29 Ocak mesajı

    Gümülcine Türk Gençler Birliliği (GTGB) "29 Ocak 1988 Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü" ile ilgili bir mesaj yayımladı.

    GTGB'nin mesajı şöyle:

    “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü”

    Bugün, Yunanistan Yüksek Mahkemesi tarafından bizlerin ulusal benliğinin inkârına karşı, 29 Ocak 1988 de hep birlikte gerçekleştirdiğimiz Şanlı Türklük Yürüyüşünün 33. yıldönümüdür. Bu görkemli yürüyüşün yapıldığı gün bizler için Milli Bayramdır. Bayramımız kutlu olsun.

    Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, Yunanistan hükümetleri tarafından, Ekonomik olarak çökertilmesi, Eğitim haklarının elinden alınması, Din özgürlüğüne müdahale edilmesi, Sosyal imkânlardan mahrum bırakılması, Batı Trakya Türk Azınlığının göçe zorlanmasına ve ellerinde bulunan arazilerin bir kısmının el konulmasına, yıllar boyunca süre gelen tüm bu haksız uygulamaların bir gün son bulacağı düşüncesiyle, suskunluğunu hiçbir zaman bozmamıştır.

    Fakat, Batı Trakya Türk Azınlığı , isimlerinde ‘Türk’  kelimesi bulunan seçkin kuruluşlarımızdan Gümülcine Türk Gençler Birliği,  Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ve İskeçe Türk Birliği`nin Yunanistan Yüksek Mahkemesi tarafından alınan kapatılmaları kararını asla kabul edemezdi. Ulusal kimliğimizi belirten ‘Türk’ kelimesi hiç bir şekilde pazarlık konusu yapılamazdı.

    Tüm engellemelere rağmen, tek amaçları milli kimliklerine sahip çıkmak ve korumak olan on binlerce Batı Trakya Türk’ü 29 Ocak 1988 Cuma günü derneğimizin önünde toplanarak hep bir ağızdan “Batı Trakya Türkü vardır ve bunun ispatı bizleriz ” diye haykırdı. Bu yürüyüşümüz, Ulusal benliğinin inkârına karşı toplumumuz gerçekleştirdiği haklı bir eylemdir.

    Ayrıca 29 Ocak 1990 da Gümülcine’de Türk Toplumuna karşı korkunç vandalizm olayları gerçekleşti. Bu insanlık dışı eylemleri bugün nefretle kınadığımızı özellikle belirtmek isteriz.

    Bundan böyle, Türk’ün ruhunda var olan dostluk, barış, sevgi ve hoşgörü gibi değerlerin ışığında, devletimiz Yunanistan’dan beklentimiz fazla değildir. Milli kimliğimizi ifade özgürlüğümüze ve ayrıca bütün insanlığın ortak değerleri sayılan din, eğitim ve düşünce özgürlüğümüze devletimiz tarafından saygı gösterileceği inancını taşımaktayız.

    Bu temiz duygu ve düşüncelerimizle o görkemli yürüyüşü gerçekleştiren saygıdeğer Batı Trakya Türk Azınlığı’nın her ferdine sonsuz teşekkür ve saygılarımızı sunarız.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.