BİHLİMDER'den 29 Ocak mesajı

    BİHLİMDER'den 29 Ocak mesajı

    Batı Trakya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğ'nden (BİHLİMDER) 29 Ocak mesajı:

    "Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının tarihindeki dönüm noktalarından biri olan 29 Ocak’ın 33. yıl dönümündeyiz.

    29 Ocak nedir; Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının hak arama mücadelesinin adıdır. Azınlık için bir dik duruş ve onurlu bir tavır iken muhatapları için demokrasinin insan haklarının ve hukukun çiğnenmesinin adıdır.

    Niçin gerçekleşmiştir; uluslararası ve ikili anlaşmalarda teminat altına alınmış azınlık insanının haklarının verilmemesi, çiğnenmesi, ihlal edilmesi, yok sayılması neticesinde 7’den 70’e on binlerce azınlık insanının yasalar çerçevesinde hakkını aramasının ve tek gövde oluşunun göstergesidir.

    Ne yapılmalıdır; 29 Ocak Batı Trakya Müslüman Türk toplumunun tamamını ilgilendiren olaylar bütünü olduğundan, bugüne kadar ve bundan sonra da her türlü imkan ve bilimsel veriler neticesinde sahip çıkılmaya, herkesin anlayabileceği bilinç seviyesine çıkartılarak yazılı ve görsel materyalin hazırlanması gerekmektedir. Çocukların, gençlerin ve herkesin nezdinde 29 Ocak hafızalarda diri tutulmalı ve azınlığımızın geleceği açısından hatırlara kazınmalıdır.

    Bu sebeple Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının haklı tavrının ve duruşunun sembolü olan 29 Ocak olaylarında yer alan ve bu mücadelenin öncülüğünü yapan, emek veren, destek olan herkesi saygıyla anıyor 29 Ocak Hak Arama ve Direniş gününün 33. yıl dönümünü kutluyoruz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.