"Azınlık okullarında kutlanması dini özgürlüklere aykırıdır"

    "Azınlık okullarında kutlanması dini özgürlüklere aykırıdır"

    Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği, Hristiyan inancında 'Üç Azizler Günü' olarak bilinen dini bayramla ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladı.

    Açklamada, Üç Azizler Bayramı'nın Azınlık Okullarında kutlanmasında ısrar edilmesinin kabuledilemez olduğu ve dini özgürlüklere aykırı olduğunun altı çizildi.

    Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

    "Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği olarak son dört yıldır ısrarla Dini bayram olan Üç Azizler Bayramının Azınlık Okullarında da kutlanmasında ısrar edilmesinin kabuledilemez olduğunu , dini özgürlüklere aykırı olduğunu, bu dayatmanın haksızlık olduğunun dört yıldır yaptığımız itirazların ise dikkate alınmadığını bir kez daha üzülerek belirtmek istiyoruz.

    Yine bu yıl  Azınlık Okullarına gönderilen kutlama proğramında, 29 Ocak 2021 tarihinde Üç Aziler’in Eğitime yaptıkları katkılar hakkında etkinlik düzenlenecek, yani Hristiyan Bayramı olan Üç Azizler Bayramı, Azınlık Okullarında da Müslüman çocuklara Kutlatılacak.

    Ayrıca Okul Öğretmenler Kurulu karar alırsa çocuklar okula en yakın dini Mabede gidip dini kutlama yapabilecekler. Burada sorun şu, Azınlık Okulunun birinde Öğretmenler Kurulu Dini etkinlik Kararı alırsa , öğrencileri en yakın Kiliseye mi yoksa en yakın Camiye mi götürecekler? Nerden bakarsanız bakın tutarsızlık var. Biz dernek Yönetim Kurulu olarak bu haksız uygulamayı asla kabul etmediğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Bir kez daha yetkilileri  sağduyulu, demokratik, insan haklarına ve dini özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz.

    Hristiyan inancının bir değeri olan Üç Azizler dini Bayramının kutlanması kendi içinde nekadar normal ise, bir başka dine mensup kişilere hele ki bunlar masum çaocuklar ise , hangi amaçla olursa olsun bunun dayatılması yazılı olan , olmayan bütün taahhütleri ve hakları ihlal etmektedir. Bir kez daha belirtmek isteriz ki Üç Azizler Bayramı dini bir Bayramdır, Hristiyan bayramıdır. Bu vesile ile Tüm Hristiyan Eğitim Camiasının Üç Azizler Bayramı’nı da en kalbi duygularımızla  kutluyor esenlikler diliyoruz."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.