"Encümen heyetlerini seçmek bizim yasal hakkımızdır"

    "Encümen heyetlerini seçmek bizim yasal hakkımızdır"

    Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği 22 Ocak Cuma günü, "Encümen seçimlerinin tekrar ertelenmesi" başlığı altında yazılı bir açıklama yaptı.

    Açıklamada, okullarda encümen seçimi yapılması gerektiğine dikkat çekilerek, "Doğu Makedonya ve Trakya Eğitim Müdürü’nün 16 Aralık 2020 tarihinde ilan edilen okullarda MUTLAKA SEÇİMLERİN YAPILMASI İSTİYORUZ ve bu konuda hiçbir mazeret kabul etmiyoruz .Azınlık Okullarında Encümen heyetlerini seçmek bizim yasal hakkımızdır, bu hakkımızdan da asla vazgeçmeyiz" ifadelerine verildi.

    Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

    Konu: Encümen seçimlerinin tekrar ertelenmesi.

    22 Ocak 2021

    Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği olarak  Azınlık Okulları Encümen Heyetleri Seçimlerinin 9 Şubat 2021 tarihine ertelenmesi , çıkan önceki kararlar ile ilgili yapılan değerlendirmeler , encümen heyetleri  ve velilerde huzursuzluk yaratmıştır.

    Öncelikle belirtmek isteriz ki, okulda seçim yapılması için 5 kişinin aday olması gerekiyor. 694/1977 sayılı yasanın 6. Maddesinde 5 kişinin aday olması gerektiği belirtiliyor. Ama okullara gönderilen bir yazıda 1 kişi dahi aday olursa seçim yapılacağı yazıyor ve bu kulaktan kulağa idareciler tarafından da söylendi , Bazı okullarda velilerimiz idarecilerin sözlerine güvendi ve 5 kişilik liste tamamlanmadı . Adaylık başvuru süreci tamamlandıktan sonra 16 Aralık 2020 tarihinde Azınlık Okullarında seçimlerin yapılacağı okulların listesi ve başvuranların isimleri Doğu Makedonya ve Trakya Eğitim Müdürü imzası ile de yayınlandı. Malesef pandemi dolayısıyla seçimler önce 12 Ocak 2021 tarihine , sonra da yeni bir karar ile 9 Şubat 2021 tarihine ertelendiği Eğitim Müdürlüğü Tarafından okullara duyuruldu  .

    Bugün geldiğimiz noktada , 5 kişiden az seçim başvurusu yapılan okullarda , seçim yapılmadan atamalar yapılmasının konuşulduğu hatta bazı okul idarelerinin velilere adayların 5 kişiden az olduğundan atamaların yapılacağının duyurulması Eğitim Müdürlüğü’ne olan inancımızıve güvenimizi bir kez daha sarsmıştır. Azınlık okulu velilerine bilerek isteyerek yanlış bilgi verilmiş, Azınlık okullarında seçim başvurularının yapılması önlenmek istenmiş ve velilerimiz aldatılmıştır. Bu yasadaki ayrıntı gözümüzden kaçmış gibi sözler de asla ve asla inandırıcı değildir, zira kanunu bilmemek mazeret sayılmaz .

    Doğu Makedonya ve Trakya Eğitim Müdürü’nün 16 Aralık 2020 tarihinde ilan edilen okullarda MUTLAKA SEÇİMLERİN YAPILMASI İSTİYORUZ ve bu konuda hiçbir mazeret kabul etmiyoruz .Azınlık Okullarında Encümen heyetlerini seçmek bizim yasal hakkımızdır, bu hakkımızdan da asla vazgeçmeyiz .

    Bu okullarda beş kişiden az başvuru oldu bahanesine sığınarak atama yapılması Trakya Eğitim Müdürlüğü’nün keyfi bir kararı olarak algılanacak ve veliler gözünde Eğitim Müdürlüğü’ne karşı olan güven bir kez daha sarsılmış olacaktır.

    Eğitim Müdürlüğünden beklediğimiz , 16 Aralık 2020 tarihinde seçim yapılacak okullar listesinde yer alan ,ama başvuranların 5 kişiden az olan okullara ,5 kişilik listenin tamamlanması için uygun bir süre vermesi ve 9 Şubat 2021 tarihinde seçimlerin yapılmasını sağlamasıdır . Oldu bittiye getirerek seçme ve seçilme hakkımızın elimizden alınmasına asla müsade etmeyeceğiz.

    Kamuoyuna Saygılarımızla

    Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği

    Yönetim Kurulu

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.