Cihan İmamoğlu’ndan İeronimos’a tepki!!!

    Cihan İmamoğlu’ndan İeronimos’a tepki!!!

    Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyalet Başkan Yardımcısı Cihan İmamoğlu, Başpiskopos İeronimos’un İslam’ı hedef alan ifadelerine tepki gösterdi.

    Eyalet Başkan Yardımcısı Cihan İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından Türkçe ve Yunanca olarak yaptığı açıklama şöyle:

    Atina ve Yunanistan Başpiskoposu’nun “İslam din değildir, siyasi partidir” şeklindeki talihsiz açıklamasına tüm İslam camiasının vermiş olduğu doğal tepki sonrası, insanların inançlarını rencide eden bu tür yersiz ifadeleri, her kim tarafından dillendirilmiş olursa olsun, kınadığımı belirtmek isterim. Yunanistan’daki yasal düzen, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi resmî bir dini ve bu dinin mensuplarını aşağılama amaçlı bu tür eylemlerin kınanmasını öngörmektedir.

    Κατόπιν των εύλογων αντιδράσεων όλου του Ισλαμικού κόσμου κατά της ατυχούς δηλώσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα, καταδικάζω τέτοιες άστοχες δηλώσεις από όπου και εάν προέρχονται, οι οποίες προσβάλλουν την πίστη των ανθρώπων. Η Ελληνική έννομη τάξη, το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ  προβλέπουν την καταδίκη τέτοιων πράξεων που σκοπό έχουν να εξευτελίσουν μία επίσημη θρησκεία και τους πιστούς της.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.