Encümenler Birliği Derneği’nden yeni yıl mesajı

    Encümenler Birliği Derneği’nden yeni yıl mesajı

    Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği, yeni yıl mesajı yayımladı.

    Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Yeni yılın tüm insanlara hayırlı olmasını, pandeminin kontrol altına alınmasını, öğrencilerin bir an önce okullarına dönmesini temenni ediyoruz.

    Azınlık Eğitiminde yaşadığımız olumsuzlukların son bulması için dua ediyoruz . Okullarımıza yapılan haksız uygulamaların son bulduğu bir yıl olmasını, eğitim sistemimiz ile ilgili yapılan plan , proje ve uygulamaların tek amacının KALİTELİ EĞİTİM olmasını ,değerlerine sahip çıkan onurlu bireyler yetiştirmeyi hedeflemesini temenni ediyoruz. Yeni yılda, Tüm Azınlık İlkokullarının bir sınıflarının Azınlık Anaokulu olarak çalıştırılmasını çok arzu ediyoruz .

    Yeni yılda çocukların daha çok gülmesini , daha çok mutlu olmasını, daha başarılı olmasını temenni ediyoruz .

    Batı Trakya  Müslüman Türk Azınlık davasına hizmet edenlere karşı yapılan saldırıların son bulmasını , din özgürlüğüne daha çok saygı gösterilmesini , kısacası  1923 yılında imzalanmış olan Lozan Barış Antlaşması hükümlerinin ve devamında imzalanamış olan Kültür protokollerinin harfiyen uygulanmasını bekliyoruz .

    Bu yılın ve gelecek günlerin insanlık adına anaların ağlamadığı,çocukların ölmediği,inancından ve ırkından dolayı kimsenin ayırımcılığa tabi tutulmadığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

    Barışa, adalete ve huzura çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde en çok da çocuklar ağlamasın, yetim ve öksüz kalmasın , onların yüzlerinde hep gülücükler açsın, sevinmeyi de sevilmeyi de ençok onlar hakediyor, gülmek de ençok onlara yakışıyor.   ÇOCUKLAR AĞLAMASIN....”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.