Okullar açılıyor mu, son veriler neyi gösteriyor?

    Okullar açılıyor mu, son veriler neyi gösteriyor?

    Bulaşıcı Hastalıklar Komitesi tarafından tatilden sonra okullar açıldığında, okullarda hem öğretmenler hem de öğrencilere covid-19 testi önerildi.

    İlkokulların 8 Ocak'ta mı yoksa 11 Ocak'ta mı açılacağı henüz netlik kazanmazken, Ocak ayında, tatil günlerindeki epidemiyolojik verilerin incelendikten sonra ilgili kararın verileceği öğrenildi.

    Son kararların epidemiyolojik verilere göre ayın Ocak ayının 4 veya 5'inde verileceğini söyleyen Enfeksiyon Profesörü Haralambos Gogos, "Komisyonun önerisi, okulların 8 veya 11 Ocak'ta açılması. Kısaca en kısa sürede açılması yönünde" dedi.

    "TATİLLERİN ETKİSİNİ GÖRMEK İÇİN BEKLİYORUZ"

    Enfeksiyon uzmanı Nikos Sipsas, okulların açılmasıyla ilgili olarak, "Okulların veya perakendelerin açılmasını önererek, bir hafta içinde tekrar kapatmak istemiyoruz. Hükümete açılış için herhangi bir öneride bulunmadan önce emin olmak istiyoruz. Tatillerin etkisini görmek için bekliyoruz. Bugünlerde kalabalığı görüyorum, umarım sonuçları bizi sert önlemler almaya zorlamaz. Bir yıldır salgının içindeyiz ve dünya yorgun. Önerilerimizde bir denge kurmaya ve yol bulmaya çalışıyoruz" dedi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.