Balkanlar’ın ilk Türk el sanatları kitabı yayınlandı!

    Balkanlar’ın ilk Türk el sanatları kitabı yayınlandı!

     

    Sabriye Delioğlu’nun hazırladığı “İskeçe Ova Bölgesi İğne Oyaları” kitabı yayınlandı.

    Uzun yıllar İskeçe Ova bölgesindeki iğne oyalarını araştıran, toplayan Sabriye Delioğlu’nun “İskeçe Ova Bölgesi İğne Oyaları” kitabı 2020 yılının son günlerinde, geçtiğimiz cuma günü okuyucuya sunuldu.

    Sabriye Delioğlu, kitabıyla ilgili sosyal medya hesabından şunları paylaştı.

    “İSKEÇE OVA BÖLGESİ İĞNE OYALARI” KİTABIM YAYIMLANDI…

    Batı Trakya Türk toplumu’nun, İskeçe Ova köylerine özgü iğne oyalı grepler; yaşam tarzındaki değişim, teknolojik gelişmeler sonucunda kullanımı azalmakla beraber, halen özel günler(düğünler/kutlamalar)de kullanılmaktadır. İskeçe Ova köylerine özgü iğne oyalı grepleri, uzun yıllar bölgede hanımlarla yaptığım inceleme ile araştırmalar sonucunda bir kitap olarak içinde bulunduğumuz 2020’nin son günlerinde yayınladım. Bu duyuruyu da bu Cuma günü yaptığım için ayrıca çok mutluyum.

    Bu çalışmanın önemi ve amacı; İskeçe Ova Bölgesi köylerinde geçmişten günümüze ulaşan iğne oyalarının renk, motif ve kompozisyon özellikleri, geleneksel kültürdeki yeri ve kullanım alanlarının gelecek kuşaklara aktarılmasında ilk ve tek bilimsel kaynak olmasıdır. 246 sayfalık bu yayının ortaya çıkmasında katkısı olan herkese ve özellikle bilimsel niteliklerle eksiksiz olmasını sağlayan kitabın editörlüğünü yapan sevgili dostum Sayın Dr.Neval Konuk’a da teşekkürü bir borç bilirim. Kitabım, İskeçe Ova bölgesindeki iğne oyalarını içermekle beraber, Balkanlar’daki ilk Türk el sanatları kitabı olma özelliğini de taşımaktadır. Tüm Batı Trakya Türk toplumuna ve Türk kültürüne katkısı ve okuyucusunun bol olması dileğimle..

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.