Yassıköy Belediyesi “Yeraltı Çöp Bidonu” uygulamasına geçiyor

    Yassıköy Belediyesi “Yeraltı Çöp Bidonu” uygulamasına geçiyor

    Rodop iline bağlı Yassıköy Belediyesi’nin “Yeraltı Çöp Bidonu” programına dahil olduğu bildirildi. Bu kapsamda belediyeye 20 adet yeraltı çöp bidonu verilecek.

    Çevre ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülen “Yeşil Kasa Programı” çerçevesinde, Yassıköy Belediyesi’nin 170.440 euro tutarındaki projesinin onaylandığı belirtildi.

    Konuya ilişkin belediyeden yapılan açıklama şöyle:

    "Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, yaptığı çalışmalarla göreve geldiğinden bu yana, bölge için önemli girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

    Göreve geldiğinden kısa bir süre sonra yeni bir proje girişiminde bulunan Mümin, geçtiğimiz aylarda  Çevre ve Enerji Bakanlığının Yeşil Kasa adı altındaki en büyük programından yararlanma amacıyla, çevreyi koruma amaçlı, Yer Altı Çöp Bidonu projesini sunarak, onaylanmasını talep etmişti. Projeye kayıtsız kalmayan Çevre ve Enerji Bakanlığının Yeşil Kasa Programı 20 yer altı çöp bidonu projesini onaylayarak 170.440.00 euro finansman sağladı.

    Yassıköy Belediyesi yapılan bu başarılı girişimle,Yunanistan geneli ilk 11 Belediyenin sıralamasına girmeyi başardı. Mümin bölge halkının çöp biriktirme alışkanlıklarına yenilikçi bir çözüm sunarken yerden tasarruf ve görüntü kirliliğinin giderilmesinide sağlıyor."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.